Ce planuri are Guvernul cu banii IT-iştilor
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat la Digi24 că nu se vor face schimbări la Codul Fiscal în 2020, dar că, după 2020, PNL va veni cu un program fiscal în care se va stabili care sunt priorităţile.
Șase din 10 români sunt nemulțumiți la locul de muncă. Ce îi deranjează cel mai des pe angajați
Cum se descurcă o familie de antreprenori, cu doi copii, care încasează 15.000 de lei lunar
Eurostat: Românii stau cu părinții până la 28 de ani
Salarii mai mari din 1 iulie pentru aproape 1,8 milioane de români
Sindicaliștii protestează împotriva taxelor mari pe salarii
Agricultura din România nu are suficienți tractoriști
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Cum au crescut acțiunile companiei Gabriel Resources
Șefii PNL au discutat despre ieșirea de la guvernare
"I-am anunţat şi azi (luni - n.r.) pe colegii mei în Parlament - în 2020 nu umblă nimeni la Codul Fiscal.
Asta am vorbit şi cu sectorul privat, companii, persoane fizice, că anul acesta nu umblăm la Codul Fiscal. Lucrurile trebuie să fie predictive. Lucrurile sunt transparente.
Sunt de acord cu preşedintele şi cu premierul ca principiu, de la asta pornim, toţi să fim trataţi egal, dar anul ăsta nu umblăm la fiscalitate.
E adevărat că în unele situaţii, cum este şi aici, găseşti soluţii temporare pentru a stimula un anumit sector. După 2020, PNL va veni cu un program fiscal şi vom vedea atunci care sunt priorităţile şi cum vre să arate România în viitor, dar obiectivul este că trebuie să existe echlibru bugetar pe termen mediu, altfel nu eşti credibil în a face reformă", a spus Florin Cîţu.
Premierul Ludovic Orban susţine în continuare renunţarea la scutirea de impozit pe venit acordată în prezent unor categorii de angajați din domeniul IT. "Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiiv al guvernării noastre", a declarat premierul într-un interviu pentru hotnews.
În legătură cu această afirmaţie a premierului, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că ideea unui tratament fiscal egal este „în esență adevărată” dar trebuie avut în vedere că sectorul IT, unde salariile sunt scutite de impozit pe venit, a crescut în 10 ani de la „ceva nesemnificativ la 6% din PIB”.
Redactare G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News