Care este starea copilului cu COVID internat la ATI. Medic: A făcut un sindrom foarte rar chiar și în țările cu mii de copii infectați
Copilul infectat cu coronavirus a fost internat la terapie intensivă pentru că a dezvoltat un sindrom foarte rar - cunoscut în literatura de specialitate ca PIMS, sindrom inflamator multisistem - reacție extrem de rară chiar și în țările unde au fost mii de copii infectați, au explicat medicii de la Spitalul Gomoiu din București.
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Accident grav pe un șantier din Capitală. O placă de beton a căzut peste un utilaj în care ar fi o persoană
Care sunt cele mai „instagramabile” locuri din București, anul acesta de Crăciun
„Exagerat de scumpe”. Cartierele din România cu cele mai mari costuri ale vieții
400.000 de dolari falși, schimbați la bancomate. Falsificatori de bani, vizați de percheziții în București și Giurgiu
Doi nevăzători, agresați într-o biserică din București, după ce au intrat cu câinii ghizi. „Ne-au amenințat că ne taie picioarele”
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
După infectarea cu coronavirus, copilul în vârstă de 9 ani și 11 luni, a fost diagnostica cu sindrom inflamator multisistem, PIMS cum este cunoscut în literatura de specialitate.
"E un sindrom foarte rar chiar și în țările care au avut mii de copii infectați. Acest sindrom PIMS este foarte rar. De exemplu, în Franța au fost diagnosticați 17 copii, în SUA au fost diagnosticați până în 30 de copii cu acest sindrom.
Nu trebuie să creăm o isterie medicală, nu înseamnă că orice copil infectat va face PIMS sau Kawasaki. Este o boală foarte rară, citată foarte rar în literatură chiar și în țările cu mii de copii infectați", au spus medicii de la spitalul unde copilul este internat.
Acest sindrom poate fi determinat și de alte virusuri, nu doar SARS-COV-2, dar, având în vedere ancheta epidemiologică, a fost făcută această conexiune, au adăugat medicii.
"Copilul este în stare staționară spre bine. Nu e intubat, dar e dependent de oxigen, întrucât afectarea multisistemică i-a afectat toate organele, efectele mai importante fiind asupra plămânilor și a inimii. Absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamație", au spus medicii.
Ei au subliniat că nu au mai avut în spital un astfel de caz, unic de altfel în România, dar au susținut că nu au nevoie de ajutor din străinătate: "Cât timp avem în spital o echipă multidisciplinară și avem echipa ATI profesionistă și stăpânim cazul, suntem ajutați de la institutele <Babeș și Balș>, medicii de la <Gomoiu> se descurcă foarte bine, manageriază cu succes acest caz, nu avem de ce să luăm legătura cu medicii din străinătate".
Copilul nu a avut antecedente medicale.
Minorul a ajuns, mai întâi, în urmă cu o săptămână la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Buzău cu dureri de cap și febră. Părinții săi sunt infectați cu virusul SARS - CoV - 2. I-a fost făcut testul COVID, dar rezultatul a ieșit negativ, iar medicii l-au suspectat de meningo-encefalită și l-au transferat la spitalul Gomoiu din Capitală, unde i-a fost repetat testul. De această dată, rezultatul a ieșit pozitiv.
În urma infecției a făcut, însă, un sindrom rar - sindromul inflamator multisistem. Din acest motiv, copilul a fost transferat la Terapie Intensivă. Starea lui este stabilă, nu are nevoie de aparate pentru a respira, însă i-au fost afectați plămânii.
Editor : Georgiana Marina
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News