Live

Campionul olimpic la ciclism Sir Chris Hoy a anunțat că suferă de cancer în stadiu terminal. „Mai am de trăit între 2 și 4 ani”

Data publicării:
Sportivul a câștigat șase medalii de aur olimpice între 2004 și 2012, al doilea cel mai mare total de către orice olimpic britanic. Sursa foto: Profimedia Images

De șase ori campion olimpic la ciclism, Sir Chris Hoy, a anunțat că suferă de cancer în stadiu terminal. Într-un interviu pentru Sunday Times, a spus că medicii i-au transmis că mai are între doi și patru ani de trăit, scrie BBC.

Scoțianul în vârstă de 48 de ani a dezvăluit la începutul acestui an că a fost diagnosticat cu cancer. Potrivit sursei citate, ciclistul știe de un an că suferă de cancer în stadiu terminal.

Șase medalii de aur la ciclism

Sir Chris Hoy a susținut ceremonia ștafei înaintea finalei de sprint de ciclism masculin la Jocurile Olimpice de la Paris de anul acesta. Sportivul a câștigat șase medalii de aur olimpice între 2004 și 2012, al doilea cel mai mare total de către orice olimpic britanic, după numărul de șapte al lui Sir Jason Kenny. Hoy a câștigat aurul la finala de sprint masculin la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 din China.

Scoțianul s-a retras din ciclism în 2013 și în ultimii ani a fost un expert și comentator obișnuit ca parte a reflectării ciclismului BBC Sport. El nu a dezvăluit anterior tipul de cancer, dar a spus pentru Sunday Times că a fost diagnosticat cu cancer primar la prostată, care i s-a extins până la oase.

„Știi, toți ne-am născut și toți murim, iar asta este doar o parte a procesului. Mai am de trăit între 2 și 4 ani”, a spus sportivul pentru sursa citată.

Cancerul olimpicului a fost descoperit anul trecut, după ce o scanare de rutină pentru dureri de umăr. El credea că s-a rănit în timp ce ridica greutăți la sală.
Chiar înainte ca tumora lui Sir Chris să fie descoperită, soția sa fusese supusă unor scanări care mai târziu aveau să arate că avea scleroză multiplă, o boală degenerativă.

Sir Chris, care a fost inspirat pentru prima dată să se apuce de ciclism de celebrele scene BMX din filmul E.T., câștigase șase titluri olimpice, 11 mondiale și 43 de Cupe Mondiale până la retragere.

Ciclistul a câștigat pentru prima dată aurul la Jocurile Olimpice de la Atena în 2004 și a mai obținut trei medalii de aur patru ani mai târziu, în 2008, la Beijing. A mai câștigat două aurii la Londra 2012.

Editor : Iulia Bălăianu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Gigi Becali nu a stat pe gânduri după Dinamo - FCSB! Un jucător, OUT din echipă: ”Bă, vezi-ți de treaba ta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vicecampiona mondială la polo, suspendată 6 luni pentru agresarea fizică şi verbală a unor arbitri, la JO 2024 de la Paris

Nicole Kidman și Salma Hayek, moment tensionat pe covorul roșu la un show de modă la Paris Fashion Week

„Emily în Paris” provoacă tensiuni între Franța și Italia. Primarul Romei îi spune președintelui Emmanuel Macron „să se relaxeze”

Emmanuel Macron intervine personal după ce „Emily In Paris” a anunțat că pleacă la Roma. „Nu are sens”

Partenerii noștri