Live

Bucureștiul, pe un butoi de pulbere. Cum își împart influența pe Sectoare cele 15 clanuri interlope cunoscute de Poliție

Data publicării:

Capitala stă pe un butoi de pulbere de trei zile deja, după ce liderul unuia dintre clanurile interpole din oraș a murit, după o răfuială în stradă cu un rival. Polițiștii sunt în alertă în fiecare noapte și fac razii în trafic, unde descoperă portbagaje pline cu săbii, bâte și chiar pistoale. Zona Rahova, unde locuiește familia Duduianu, e în permanență împânzită de forțe de ordine care au dat acolo și amenzi, pentru nerespectarea normelor de igienă sanitară. Autoritățile promit vigilență maximă, pentru ca situația să nu scape de sub control, mai ales după ce săgețile clanurilor au declarat război în mod public, pe rețelele de socializare.

A fost a doua noapte în care forțele de ordine au oprit în traficul din Capitală zeci de mașini, unele conduse de membri știuți ai unor clanuri care controlează subteranele orașului. După ce la primele controale, în unele mașini au fost găsite adevărate arsenale.

Polițist: Nu am căutat peste tot, portbagajul mai este...

Ciprian Romanescu, Poliția Capitalei: Sunt vizate toate sectoarele Capitalei, zone strategice, iar filtrele vor fi schimbate, în funcție de necesități și de informațiile pe care le avem.

Zeci de echipaje de la Ordine Publică, Acțiuni Speciale, Rutieră și Jandarmerie au rămas și peste zi la vedere în zona Rahova, unde locuia Emi Pian și unde familia a organizat priveghiul la care, în prima zi, au venit sute de oameni. Deja mai bine de o sută au primit amenzi, pentru că au uitat complet de distanțare fizică sau de obligația de a purta mască.

Colonel Laurențiu Ciobanu, Jandarmeria Capitalei: De la intrarea în dispozitiv am luat legătura cu responsabilul pentru organizarea evenimentului, recomandându-i și indicându-i să asigure pentru cei care participă măști, dezinfectant și alte substanțe de dezinsecție.

Conducerea poliției dă asigurări că poate gestiona tensiunea dintre clanuri, în ciuda declarațiilor de război.

Bogdan Berechet, șeful Poliției Capitalei: Vă garantăm că monitorizăm activitatea acestora îndeaproape, cu siguranță un astfel de eveniment nu se va întâmpla. Am scos mai mulți polițiști în stradă, am limitat perioada de concedii, suntem ajutați de polițiști locali și de jandarmi.

Sunt 15 grupări cunoscute de forțele de ordine, care și-au împărțit sectoarele

Incidentul de la începutul săptămânii, din cartierul Giulești, readuce în prim-plan influența clanurilor interlope în București. Sunt 15 grupări cunoscute de forțele de ordine, care și-au împărțit sectoarele pentru a își derula fără probleme afacerile subterane - cămătărie, șantaj, trafic de droguri sau trafic de carne vie. Și chiar dacă liderii de la un anumit moment sunt arestați, condamnați ori chiar uciși, de fiecare dată unul dintre locotenenți este pregătit să preia conducerea.

Clanul Rinu, protagoniști în acest scandal al momentului, pentru că unul dintre membrii l-a tăiat pe Emi Pian după un joc de barbut. Cel din urmă a murit, la spital. Ciprian Napi este acum internat sub pază, la spital.

Citiți și:

Reacția lui Klaus Iohannis la războiul clanurilor interlope: Este un fenomen pe care îl observăm cu îngrijorare

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Ce i-a scris un fan de la Genoa Dianei Șucu, după ce Dan Șucu a devenit patronul clubului! Reacția soției omului de afaceri

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Piaţa Matache rămâne deschisă iar hala de legume şi fructe este intactă. Comercianții afectați de incendiu au fost mutați

Incendiu puternic la Piața Matache din București. A fost emis și un mesaj RO-Alert

Nouă polițiști de la Secția 16, condamnați după ce au torturat doi tineri. Nouă ani de închisoare pentru un fost lider de sindicat

Restricții de trafic în București, în weekend, cu ocazia comemorării a 35 de ani de la Revoluția din 1989. Pe unde nu se circulă

Partenerii noștri