Live

Bărbaţi reţinuţi după ce ar fi încercat să fraudeze asigurările auto prin înscenarea unui accident între un Lamborghini și un BMW

Data publicării:
Poliția bănuiește o însecenare pentru decontarea asigurărilor. Foto: Profimedia

Trei persoane din judeţul Cluj au fost reţinute, pentru 24 de ore, într-un dosar de înşelăciune privind asigurările. Anchetatorii s-au sesizat din oficiu după vizionarea unor imagini cu un accident între un BMW şi un Lamborghini, acesta din urmă fiind grav avariat, scrie News.ro.

Există indicii că accidentul rutier ar fi fost înscenat, cu scopul obţinerii unor sume de bani de la asiguratorii de tip RCA şi CASCO. Potrivit presei locale, autoturismul de lux ar fi fost evaluat la peste 100.000 de euro.

„La data de 21.10.2024 organele de poliţie din cadrul I.P.J. Cluj Serviciul de Investigaţii Criminale, I.P.J. Cluj, Poliţia Cluj-Napoca Biroul Rutier, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au pus în executare 11 mandate de percheziţie domiciliară emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca în cadul unui dosar penal având ca obiect infracţiunile de înşelăciune privind asigurările, tentativă la înşelăciune şi fals în declaraţii”, a informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Potrivit sursei citate, organele judiciare s-au sesizat din oficiu după ce au vizionat imagini apărute în spaţiul public în legătură cu un accident rutier cu un autoturism marca BMW care intră în coliziune cu un Lamborghini.

Citește și

Cătălin Dancu este acuzat de DNA că a accesat ilegal date ale Poliţiei și a solicitat date secrete. Cum se apără „avocatul vedetelor”

„Indicii că accidentul a fost planificat”

„Existâ indicii cu privire la planificarea anterioară a accidentului rutier şi disimularea acestuia sub forma unui accident din culpă, cu scopul de a obţine sume de bani de la asiguratorii de tip RCA şi CASCO”, menţionează sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, în 21 octombrie au fost puse în executare mandate de aducere în cazul a şapte suspecţi, iar în urma audierilor s-a dispus reţinerea a trei dintre aceştia, pentru 24 de ore, urmând să fie efectuate „acte de urmărire penală ce reclamă urgenţă”.

Luni, au avut loc în judeţul Cluj mai multe percheziţii domiciliare, dar şi la un service auto din Dej, iar în urma acestora au fost făcute trei reţineri în cazul unor bărbaţi suspectaţi de înşelăciune privind asigurările.

Potrivit presei locale, un autoturism Lamborghini parcat pe marginea şoselei a fost implicat într-un accident, luna trecută, pe o stradă din judeţul Cluj, maşina de lux, care ar fi fost evaluată la peste 100.000 de euro, fiind grav avariată şi ajungând la un service auto, însă modul în care s-a produs accidentul i-a ridicat asiguratorului semne de întrebare, care a anunţat autorităţile.

După terminarea percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri probatorii, iar suspecţii au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă.

Cei trei reţinuţi vor fi prezentaţi unui procuror, care va decide dacă se impune sau nu arestarea suspecţilor

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Interzis pe viață! A intrat pentru prima dată în ringul de box și ce a urmat a provocat revoltă: ”Arestați-l!”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Operațiunea „Jupiter”: Peste 260 de percheziții au loc în mai multe județe din țară. Care sunt infracţiunile vizate

Cum a pierdut Al Pacino toți banii pe care i-a câștigat din actorie. „Am avut 50 de milioane de dolari și apoi nu am mai avut nimic”

Un elvețian reținut în Sibiu a condus drogat și fără permis o mașină furată și a provocat două accidente. Tânărul voia să devină vampir

Cătălin Dancu este acuzat de DNA că a accesat ilegal date ale Poliţiei și a solicitat date secrete. Cum se apără „avocatul vedetelor”

Partenerii noștri