Live

Arhiepiscopul Teodosie crede că toți banii donați Bisericii sunt buni, chiar și cei proveniți din jocuri de noroc sau pariuri

Data actualizării: Data publicării:
O nouă declarație controversată a reprezentantului Arhiepiscopiei Tomisului. Foto: Profimedia

Încă o declarație controversată a Arhiepiscopului Tomisului. IPS Teodosie afirmă că cei care vor să doneze Bisericii sau celor nevoiaşi bani din sumele câştigate la pariuri sau la loto pot face acest lucru.

Culmea, afirmaţia vine la nici un an după ce Teodosie susţinea, întrebat dacă sunt binecuvântaţi banii câştigaţi la jocuri de noroc, că sălile cu jocuri de noroc sunt „un blestem”, iar jocurile de noroc sunt mai periculoase decât drogurile.

În toamna anului trecut, Teodosie era întrebat, la acelaşi post de radio, dacă „„sunt binecuvântaţi banii care sunt câştigaţi din activităţi care nu se prea potrivesc cu viaţa creştină? De exemplu, sălile cu jocuri de noroc, saloanele de înfrumuseţare, operaţii estetice etc.?”.

„Sălile cu jocuri de noroc, nici într-un caz! Acestea sunt un blestem. Au început să fie jocurile de noroc la fel de periculoase sau mai periculoase decât drogurile! Ce îmi aud urechile!”, răspundea, atunci, arhiepiscopul Tomisului.

Aceeași întrebare, alt răspuns

“Putem da la biserică sau la săraci din banii câştigaţi la loto sau la pariuri?” a fost întrebat, săptămâna aceasta, la Radio Dobrogea, arhiepiscopul Tomisului, Teodosie.

„Din oricare bani vă aparţin puteţi să daţi!”, a răspuns Înalt Prea Sfinţitul. 

Tot cu aceeași ocazie, IPS Teodosie a declarat că boala e o consecință a păcatului.

 

 

 

 

Editor : Sebastian Eduard

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China interzice pe viață 43 de jucători și oficiali din fotbal pentru aranjarea meciurilor, dare de mită și jocuri de noroc

Sfânta Maria Mică 2024 - tradiții și obiceiuri. Ce nu e bine să faci astăzi

Viktor Orban despre migranți: „Problema noastră nu este cum să trăim cu ei, ci cum să nu îi lăsăm să intre în ţara noastră”

Încă o biserică afectată de un incendiu în Franța. Focul a aprins nu doar clopotnița, ci și teoriile conspirației

Partenerii noștri