Live

Angajații spitalelor din subordinea PMB riscă să fie concediați dacă vorbesc cu jurnaliștii. Reacția ASSMB

Data actualizării: Data publicării:

Angajații din cele 19 spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei riscă să fie concediați dacă vorbesc cu presa, potrivit regulamentului intern pentru anul 2020 al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), scrie Hotnews.

ACTUALIZARE. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti vine cu precizări legate de Regulamentul intern pe 2020, menţionând că acesta nu are nicio legătură cu regulamentul intern al spitalelor administrate de Primăria Capitalei.

„Regulamentul intern al ASSMB nu reglementează sub nicio formă activitatea personalului medical din cele 19 unităţi sanitare. Precizăm că fiecare unitate sanitară are propriul Regulament intern care este elaborat de Comitetul director şi aprobat de manager. Primarul general Gabriela Firea nu are nicio atribuţie în elaborarea regulamentelor interne ale instituţiilor din subordine, deci nici în realizarea regulamentului intern al ASSMB”, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.


Potrivit documentului, purtătorii de cuvânt sunt singurii angajați ai spitalelor din subordinea PMB care pot vorbi cu jurnaliștii, însă aceștia au obligația să informeze conducerea ASSMB cu privire la informațiile solictate de presă.

Regulamentul intern al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) prevede, la capitolul "Relațiile cu presa": "Art. 61 În situația în care vreun salariat este contactat de către jurnaliști/ziariști, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informațiile solicitate. Salariații nu vor furniza reprezentanților presei informații privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepția cazului în care au fost abilitați expres, în scris, în acest sens. Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară și se va sancționa conform prevederilor prezentului Regulament Intern."

De asemenea, în regulament, la articolul 121(1), sunt prevăzute și sancțiunile disciplinare care pot fi aplicate în cazul angajaților care săvârșesc abateri disciplinare, mai adaugă sursa citată. Sancțiunile merg de la avertismentele scrise până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, are în subordine 19 spitale : Spitalul Colentina, Spitalul Colțea, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul de Boli Infecțioase dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic de Urologie Theodor Burghele, Spitalul Clinic Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila, Spitalul Sf. Stelian, Spitalul Filantropia, Spitalul Foișor, Spitalul Gomoiu, Spitalul de Psihiatrie Titan, Spitalul Malaxa, Spitalul de Psihiatrie Al. Obregia, Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Dan Theodorescu, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu (Maternitatea Giulești), Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan, Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie Sf. Luca și Centrul de Boli Reumatismale Dr. I. Stoia.

Regulamentul intern integral al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București poate fi consultat integral AICI.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan, despre posibila respingere a referendumului pentru București: „Nu poate fi mai rău decât mandatul pe care l-am avut deja”

Atac direct al lui Nicușor Dan la adresa Avocatului Poporului: „Apără mafia imobiliară”

Banca de Alimente din București e aproape gata. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Nicușor Dan, după inundațiile din Spania: Pentru fiecare teren construit trebuie să fie o zonă de spațiu verde pentru scurgerea apei

Partenerii noștri