Anchetă de proporții pe piața de artă din România. 200 de oameni ar fi fost păcăliți să cumpere tablouri false
O anchetă de amploare are loc pe piața de artă din România, după ce sute de tablouri false de Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian sau Nicolae Grigorescu ar fi fost vândute cu ajutorul unui expert acreditat de Ministerul Culturii. Sunt percheziții la o galerie de artă din București și la Muzeul Mihai Eminescu din Ipotești, unde lucra expertul vizat de anchetă.
Momentul în care o mașină de poliție e spulberată de un Porsche, la Borșa
Un băiat de 15 ani din Tecuci a furat mașina părinților și a intrat cu ea într-un stâlp
Primarul din Crevedia, Petre Florin, vizat de procurorii DIICOT
Milioane de euro au fost găsite de anchetatori după perchezițiile făcute la casa lui Horațiu Potra
Percheziții de amploare în dosarul mercenarilor coordonați de Horațiu Potra: 12 locuințe vizate
Operaţiunea „Ghost Gun”
Percheziții de amploare în Republica Moldova. Anchetă privind fapte de corupție în prag de alegeri
Percheziții la sediul Jandarmeriei Bihor: subofițeri bănuiți de fraudă cu certificate medicale. Cu ce scop falsificau documentele
Noi imagini cu accidentul provocat de „nepotul lui Dracula”
Peste 200 de persoane ar fi fost înșelate în acest fel.
În total, polițiștii și procurorii fac 10 percheziții, inclusiv la domiciliul unor persoane fizice, în București și în județele Iași și Botoșani.
Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada martie 2020 – decembrie 2021, reprezentantul unei galerii de artă din București, în scopul obținerii unor foloase patrimoniale injuste de la diferiți clienți, ar fi comercializat tablouri atribuite în mod nereal unor pictori români renumiți, ca de exemplu Nicolae Tonitza, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu, Ștefan Luchian.
Pentru inducerea în eroare a cumpărătorilor, lucrările artistice ar fi fost însoțite de certificate de expertiză întocmite de către un expert acreditat de către Ministerul Culturii, în care se menționa în mod nereal că picturile, purtând în fals semnătura unor pictori celebri, ar fi aparținut acestora.
Perchezițiile au ca obiect, în primul rând, identificarea tuturor lucrărilor artistice atribuite în mod nereal unor pictori, precum și ridicarea unor documente financiar contabile, medii de stocare a datelor, înscrisuri și orice mijloace folosite în activitatea infracţională, potrivit comunicatului.
Două persoane vor fi aduse cu mandat la audieri și vor fi citați 40 de martori, în vederea audierii, din peste 200 de cumpărători.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News