Live

Video A nins pe Transalpina și la Bâlea Lac. Drumarii intervin pe mai multe sectoare de munte. „Vă rugăm să circulaţi cu prudenţă”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Captură video Digi24

Tronsonul Rânca şi Obârşia Lotrului al DN67C - Transalpina este acoperit de zăpadă, iar pe alocuri s-a format gheată, anunţă Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, reamintind că programul de acces pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului este în intervalul orar 09⁰⁰- 20⁰⁰. Un strat de zăpadă de doi centimetri a fost înregistrat la staţia meteo Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş. 

„Pe DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului (Transalpina), din cauza temperaturilor scazute, s-au înregistrat precipitaţii sub formă de ninsoare. Pe partea carosabilă s-a depus un strat de aproximativ 1 cm de zăpadă şi izolat pot exista porţiuni cu gheaţă”, conform DRDP Craiova.
 
Drumarii intervin cu un utilaj dotat cu lamă şi răspânditor de material antiderapant.

Ei reamintesc că programul de acces pe sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului este în intervalul orar 09⁰⁰- 20⁰⁰, potrivit News.ro. 

Ninsoare la Bâlea Lac 

Stratul de zăpadă măsoară doi centimetri şi ninge la staţia meteo Bâlea Lac, situată la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Drumarii au intervenit încă de duminică, pentru prima dată în această toamnă, pentru deszăpezirea DN7C - Transfăgărăşan.

„Vă rugăm să circulaţi cu prudenţă în zonele montane şi ţineţi cont de condiţiile meteo la planificarea deplasărilor!", au transmis cei de la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, pe pagina de socializare, informează Agerpres. 

Accesul la Bâlea Lac se poate face în această perioadă pe Transfăgărăşan sau cu telecabina, dacă sunt favorabile condiţiile meteo. 

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peisaj de basm. Ninge la Bâlea Lac. Drumarii intervin pentru prima dată în acest sezon pe Transfăgărășan

Ciclonul Boris a adus zăpadă pe Transalpina, la peste 1900 de metri altitudine. Avertismentul salvamontiștilor din Gorj

Armata e pregătită să intervină în Polonia, iar în Austria e zăpadă de 20 cm. Ciclonul Boris aduce vreme extremă în Europa

Vreme extremă în Italia. Ciclonul Boris s-a abătut cu ninsori asupra țării și face ravagii în zonele de munte

Partenerii noștri