Live

A doua zi de proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară

Data publicării:
A doua zi de proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară. FOTO: Facebook BNS

Este a doua zi de proteste spontane la mai multe administraţii fiscale din ţară.  Angajații din trezorerii protestează în mai multe orașe din țară.

Blocul Naţional Sindical (BNS) a anunțat că au loc proteste la Iaşi, Slobozia, Piatra Neamţ şi Baia Mare.

Şi joi au avut loc astfel de acţiuni, inclusiv în faţa Ministerului Finanţelor.

De altfel, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Fiscală ,,Solidaritatea” a anunţat că sunt îndeplinite toate condiţiile pentru declanşarea grevei propriu-zise.

Sindicaliştii din administraţiile fiscale din ţară au organizat, şi marţi, între orele 8.00 şi 10.00, o grevă de avertisment. La Ministerul Finanţelor a avut loc un miting de protest, angajaţii fiind nemulţumiţi de măsurile propuse pentru reducerea cheltuieilor bugetare. 

Potrivit BNS, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane şi în 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a  afirmat luni că majoritatea sindicatelor din finanţe au avut, luni, reprezentanţi la minister pentru a vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, ”document cu care au fost de acord”. 

”Promisiunile pe care le-am făcut sindicatelor din finanţe săptămâna trecută au fost ghidate de responsabilitatea noastră în raport cu dezvoltarea economică echilibrată şi sustenabilă a ţării. Mi-am asumat că mă voi lupta pentru profesioniştii care fac diferenţa. În acest sens, depunem eforturi pentru a ne asigura că propunerile agreate ajung pe masa Guvernul României săptămâna aceasta. Astăzi, majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanţi care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord. Cu această ocazie, ne-au transmis că vor amâna acţiunile de protest pe care le pregăteau”, a arătat Marcel Boloş, luni seară, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că, separat, au avut loc discuţii tehnice pe tema proiectului de ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru înlăturarea discrepanţelor salariale înregistrate la nivelul sistemului finanţelor publice. În 11 august, ministrul Finanţelor Marcel Boloş a dat asigurări, în contextul protestului spontan al angajaţilor instituţiei, că toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile.  

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mii de georgieni au ieșit în stradă de Crăciun pentru a protesta față de politicile pro-Putin ale guvernului de la Tbilisi

Haos în Coreea de Sud: Proteste cu mii de oameni și violențe la reședința președintelui demis. O nouă încercare de a-l aresta pe Yoon

Numărul angajaților din Germania, cea mai mare economie din UE, a atins un nivel record în 2024

„Ordonanța trenuleț” a primit aviz nefavorabil de la Consiliul Economic și Social

Partenerii noștri