Live

Galerie Foto 300 de zile de război în Ucraina. Cele mai puternice imagini ale conflictului de lângă noi

Data actualizării: Data publicării:
Proprietarul unui depozit își vede afacerea arzând în urma unui atac rusesc, la Lisiceansk. Foto: Profimedia

Războiul „de trei zile” al lui Putin în Ucraina a intrat deja în ziua cu numărul 300. După aproape un an de la declanșarea invaziei rusești în Ucraina, conflictul a făcut deja sute de mii de victime în rândul militarilor, conform declarațiilor făcute de ambele tabere. De asemenea, războiul a provocat moartea a peste 6.000 de civili, din care peste 400 sunt copii, conform datelor ONU.

După 10 luni de război, Ucraina a pierdut aproape 20% din populație de la începutul invaziei și până în prezent.

Preşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din parlamentul ucrainean a spus, zilele trecute, că aproximatv 7,9 milioane de cetăţeni din cei aproximativ 41 de milioane de locuitori pe care îi avea Ucraina la sfârşitul anului trecut au fugit din ţară.

„Şapte milioane şi nouă sute de mii de persoane au ieşit din ţară în căutarea unui refugiu în străinătate, ceea ce reprezintă 20 la sută din populaţia ţării noastre”, a spus oficialul ucrainean. În plus, 4,9 milioane de ucraineni au fost strămutaţi la nivel intern din cauza ostilităţilor, iar din aceştia, se estimează că o treime sunt pensionari şi persoane cu handicap.

După câștigurile obținute în primele luni de război, armata rusă a revenit la ceea ce știe ea să facă cel mai bine: atacuri în masă, nediscriminatorii, cu rachete asupra zonelor civile, mai ales după ce ucrainenii au reușit să recucerească zone importante din Harkov și Herson, în urma unor contraofensive reușite din toamnă.

Ceea ce, inițial, pe hârtie, părea a fi „a doua armată a lumii” s-a dovedit, după 10 luni de război, doar o „armată de sperietori”

Acum, războiul din Ucraina a intrat deja în a zecea lună de lupte. Ucraina a devenit un câmp de luptă în care se experimentează un nou și complicat război de uzură: strategii aparent depășite, rulate în Al Doilea Război Mondial și bătătorite în fostele academii militare sovietice, se combină acum cu tactici moderne și armament de ultimă generație.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Numit "cerșetor" în România, Doroftei s-a întors în țară și vrea să "rupă norii" cu noua afacere: "M-au înnebunit cu telefoanele"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Calculele lui Vladimir Putin, după escaladarea conflictului din ultimele zile. „Are programul său și strategia sa. O să le urmeze”

Țara care a donat Ucrainei cele mai multe tancuri Leopard 2

Ucraina lucrează la noi sisteme de apărare aeriană, anunță Zelenski, după ce Rusia a testat o nouă rachetă

Vladimir Putin a ordonat producția în serie a rachetelor Oreșnik, la o zi după ce a fost folosită pentru prima oară

Partenerii noștri