Live

20 de persoane din Buzău au ajuns la spital, intoxicate cu ciuperci cumpărate de pe marginea drumului

Data publicării:
Alertă în Buzău, după ce 19 adulți și un copil în vârstă de 7 ani au ajuns intoxicați la spital după ce au consumat ciuperci pe care le-au cumpărat de pe marginea drumului.

Alertă în Buzău, după ce 19 adulți și un copil în vârstă de 7 ani au ajuns intoxicați la spital după ce au consumat ciuperci pe care le-au cumpărat de pe marginea drumului, relatează Agerpres.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Buzău au transmis că toate cele 20 de persoane s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, unde au beneficiat de îngrijiri medicale.

"În perioada 4-8 octombrie 2024, la UPU-SMURD a SJU Buzău s-au prezentat 20 de persoane (19 adulţi şi un copil în vârstă de 7 ani) care au prezentat simptomatologie specifică intoxicaţiei cu ciuperci. Pacienţii au primit îngrijiri medicale şi ulterior au fost externaţi, cu recomandări medicale. Aceştia au afirmat că au consumat ciuperci cumpărate de pe marginea drumului, din zona Ciuta, jud. Buzău. Direcţia de Sănătate Publică Buzău a fost anunţată cu privire la această situaţie", a transmis Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Buzău pentru Agerpres.

La Spitalul Județean de Urgență din Buzău nu există specialitate de toxicologie, fiind tratate doar cazurile uşoare.

După ce au primit tratamentul, toate persoanele au fost externate.

"Au avut simptome minore, au fost externaţi către domiciliu, nu au necesitat internare. Au primit tratament şi au mers acasă. Noi tratăm simptomatologia, dacă situaţia se impune, pacientul este transferat către o altă unitate spitalicească, cu specialitate toxicologie, de obicei la Bucureşti", a declarat Popescu Nicoleta, medic-şef UPU-SJU, pentru Agerpres.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

N-au stat la discuții și au suspendat-o pe viață, după apariția unui clip pe internet! Primele reacții și decizia luată

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ion Țiriac a fost internat în spital

MApN anunţă exerciţiu de mobilizare în Buzău şi Ialomiţa. „Cetăţenii din rezerva armatei vor fi convocaţi la unităţile militare”

Ploi torențiale în mai multe județe, în această seară. Alertă de cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Constanța

O femeie din Buzău a fost reținută, după ce a păstrat sacoșa cu 28.000 lei găsită. Cui aparțineau banii

Partenerii noștri