Live

19 migranți sirieni care au intrat ilegal în țară au fost prinși pe malul Dunării, după ce au traversat cu barca

Data publicării:
Migranții sirieni au traversat Dunărea cu barca. Foto: Poliția de Frontieră

Nouăsprezece cetăţeni sirieni au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din Dolj în timp ce încercau să intre ilegal în România, traversând Dunărea cu o ambarcaţiune.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Piscu Vechi, judeţul Dolj, au oprit miercuri după amiază, pentru un control, un autoturism în care se aflau doi cetăţeni români, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, informează Poliţia de Frontieră joi, într-un comunicat.

„În urma legitimării acestora şi a efectuării controlului asupra mijlocului de transport, au fost descoperite două pungi din plastic în care se aflau 19 telefoane mobile care nu le aparţineau.

Prin urmare, colegii noştri au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au fost descoperite, în vegetaţia din imediata apropiere a malului fluviului Dunărea, 19 persoane - 15 bărbaţi şi patru femei. Persoanele în cauză au fost reţinute de poliţiştii de frontieră şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări”, au transmis poliţiştii de frontieră.

Ei au precizat că în urma efectuării controlului corporal şi al bagajelor, au fost descoperite documente din care rezultă că aceştia sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 şi 62 de ani.

Poliţiştii de frontieră au mai stabilit că cetăţenii străini au traversat Dunărea cu o ambarcaţiune şi intenţionau să intre ilegal în România, ca apoi să ajungă în ţări din vestul Europei.

Cei doi cetăţeni români sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar sirienii au fost preluaţi de autorităţile din Bulgaria.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

E scandal! Germanii, revoltați după ce au văzut ce a făcut arbitrul meciului cu Spania la 80 de minute de la ultimul fluier

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria refuză să plătească o amendă de 200 milioane euro impusă de justiția UE. „Nu a fost prevăzută plata, este total injustă”

Cinci bărbați au fost salvați dintr-o barcă ce plutea în derivă pe Dunăre

Captură impresionantă de fake-uri în Portul Constanța. Vamesii au confiscat încălțăminte sport de 3,2 milioane de euro

Migranți descoperiți într-un tir la vama Arad. La control, șoferul le-a spus polițiștilor că „duce mobilă”.

Partenerii noștri