Live

Cum se produce instabilitatea genunchiului și când trebuie consultat medicul ortoped

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Răzvan Dragomir, medic primar Ortopedie și traumatologie

Articulaţia genunchiului este foarte solicitată, iar una dintre cele mai importante afecţiuni care apar aici este instabilitatea. Cum se manifestă această problemă şi ce soluţii de tratament există, discutăm cu dr. Răzvan Dragomir, medic primar Ortopedie și traumatologie.

Leziunile ligamentelor încrucișate și luxația recidivantă de rotulă, care provoacă instabilitatea genunchiului, pot fi diagnosticate doar în urma unui consult de ortopedie, urmat de mai multe investigații imagistice, dintre care cea mai valoroasă este imagistica prin rezonanță magnetică (RMN).

Artroscopia articulației genunchiului este o metodă modernă, minim invazivă, utilizată pentru diagnosticul și tratamentul instabilităților articulare, dar și pentru alte leziuni, cum sunt cele de menisc. Folosind doar câteva mici incizii la nivelul genunchiului, chirurgul ortoped introduce instrumente chirurgicale fine, dotate cu o cameră video performantă. În acest fel, medicul poate stabili un diagnostic precis și poate efectua manevre operatorii de mare finețe, cu rezultate foarte bune, recuperarea postoperatorie a pacienților fiind rapidă.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care sunt cauzele instabilității rotuliene și în ce constă tratamentul

Gonartroza: cum se manifestă și în ce constă tratamentul

Ce ne indică durerea de la nivelul cotului

Ce este artroscopia și ce afecțiuni poate trata

Partenerii noștri