Ce opțiuni de tratament există pentru tromboza venoasă profundă
Tromboza venoasă profundă apare prin formarea unui cheag de sânge în interiorul unei vene situate profund. Aceasta se poate afla, de exemplu, la nivelul gambelor sau coapselor, dar blocajul poate apărea şi în alte părţi ale corpului. Despre tratamentul modern al acestor cheaguri de sânge, discutăm cu dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiologie.
Care sunt simptomele unei posibile tromboze
Valeriu Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, anulat dacă apar tromboze după prima doză
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal
Tromboza venoasă profundă apare atunci când în interiorul unei vene situate profund se formează un cheag de sânge, numit tromb. De regulă, tromboza venoasă profundă produce durere, senzație de căldură și sensibilitate în zona afectată. Diagnosticarea și tratamentul trombozei venoase profunde nu trebuie neglijate, deoarece în lipsa acestora pot apărea complicații severe produse de desprinderea cheagurilor și deplasarea acestora în corp, care pot merge până la embolie pulmonară.
În prezent, datorită noilor tehnologii și tehnici medicale apărute, tratamentul trombozei venoase profunde se poate realiza și minim invaziv, prin proceduri de cardiologie intervențională. Sistemele moderne pentru trombectomie, cum este sistemul AngioJet, permit distrugerea și aspirația activă a trombilor periferici. Scopul unei astfel de intervenții este de a restabili fluxul de sânge și de a ameliora simptomele.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News