Care sunt cauzele obezității și ce variante de tratament există
Analiza DEXA măsoară densitatea și rezistența osoasă pentru a determina riscul de osteoporoză și fracturi. O altă aplicație a investigaţiei este calcularea compoziției corporale, prin măsurarea procentului de grăsime și al masei musculare. Despre rolul DEXA în evaluarea obezităţii, discutăm cu dr. Claudia Homor, medic specialist endocrinologie.
Obezitatea în rândul femeilor scade cu cât nivelul educației este mai mare
Tot mai mulți pacienți obezi ajung la UPU
Românul care îi impresionează pe belgieni cu muzica sa
Prima apariție a lui Klaus Iohnanis după demisie
Concedieri pe bandă rulantă în România. Care sunt industriile afectate
Lider PSD: Moțiunea nu va avea nicio șansă
Amenzi de peste 42.000 de lei după meciul Dinamo-Farul
Sârbii cer în stradă demisia președintelui Vucic
Generalul Zisu, despre ceasurile de lux găsite la percheziții
Obezitatea este o afecțiune metabolică severă, care duce la complicații serioase dacă nu beneficiază de un management corect, personalizat, cu rezultate de durată. Primul pas ce trebuie făcut în acest sens este stabilirea unui diagnostic corect și rapid, care să permită alegerea celei mai potrivite soluții terapeutice pentru fiecare pacient în parte. Schimbarea stilului de viață este regula de bază, dar în anumite situații pot fi necesare și intervenții de chirurgie bariatrică.
Investigația DXA este o investigație rapidă, sigură și nedureroasă, folosită în special pentru diagnosticarea osteoporozei și pentru evaluarea riscului de fractură. Pe lângă măsurarea densității osoase, un aparat performant de absorbțiometrie duală cu raze X (DXA) permite și măsurarea distribuției masei musculare și a grăsimii. Astfel, investigația are un rol important și în diagnosticarea și monitorizarea pacienților care suferă de obezitate.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News