Când este indicată micșorarea stomacului pentru tratamentul obezității
Chirurgia obezității, adică așa-numita chirurgie bariatrică, vizează în principiu reconfigurarea tubului digestiv astfel încât să fie favorizat un aport scăzut de alimente și o absorbție redusă a principiilor nutritive. Micșorarea stomacului este una din principalele măsuri chirurgicale pentru slăbit și aflăm mai multe despre această procedură de la Dr. Florin Turcu, medic primar chirurgie generală.
Obezitatea în rândul femeilor scade cu cât nivelul educației este mai mare
Tot mai mulți pacienți obezi ajung la UPU
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Gastric sleeve este principala operație de micșorare stomac și se realizează în aproape toate cazurile prin metode minim invazive – chirurgie laparoscopică sau asistată robotic. Prin această procedură, se rezecă chirurgical peste 80% din volumul stomacului, pentru a reduce cantitatea de alimente consumată la o masă, pacienții obținând astfel o senzație de sațietate mult mai repede la fiecare masă.
Trebuie reținut însă că această intervenție de chirurgie bariatrică este parte a unui program complex de scădere în greutate. Pentru a obține rezultate bune pe termen lung, pacienții trebuie să își schimbe obiceiurile alimentare și să ducă o viață activă. Avantajul major este că tulburările metabolice induse de obezitate sunt reversibile și sunt cazuri în care chiar complicații precum diabetul zaharat tip 2 se poate vindeca sau măcar ameliora printr-un astfel de program.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News