Live

Trecere de pietoni semnalizată cu steguleţe, soluţie pentru evitarea accidentelor

Data actualizării: Data publicării:

Trecere de pietoni, semnalizată cu steguleţe. Este metoda propusă de părinţii elevilor de la o şcoală din Oradea pentru a-i determina pe şoferi să circule cu atenţie în zona unităţii de învăţământ. Gestul vine la o săptămână după ce o tânără a fost lovită de o maşină pe "zebra" din faţa şcolii. Părinţilor li s-au alăturat şi membri ai UDMR, care au cerut amenajarea unor treceri denivelate în faţa tuturor şcolilor şi instituţiilor din oraş.

Cu steguleţe fosforescente în mâini, copii şi părinţi au traversat pe trecerea de pietoni din faţa şcolii Szacsvay Imre.

"Cu posibilitatea de a atrage atenţia în mod şi mai accentuat, aceste steaguri sunt, de fapt, simbolurile acestei atenţii, acestor idei şi noi vrem să atragem atenţia primăriei că această iniţiativă este una constructivă", a declarat Joszef Szabo, administrator public al CJ Bihor.

Mai mulţi părinţi şi membri ai UDMR au cerut ca în zonă să fie amenajată o trecere de pietoni denivelată. Asta cu atât mai mult cu cât acum o săptămână, o femeie de 30 de ani a fost accidentată când traversa regulamentar chiar prin faţa şcolii. Strada Tudor Vladimirescu, unde este situată unitatea de învăţământ, este una intens circulată.

"Este o circulaţie foarte mare, e aglomerat dimineaţa şi, în principiu, la prânz, la ora 1, şi după-masă, la ora 4, când ies copiii şi nu prea sunt atenţi şoferii la copii", spune Emese Balogh, învăţătoare.

"Am şi eu o fetiţă aici şi având în vedere că este un loc destul de periculos, este un loc destul de frecventat şi consider că o trecere pietonală denivelată ar fi cea mai bună rezolvare", a explicat un părinte.

"Şcoala, din 2014, în fiecare an depune o cerere către primărie pentru soluţionarea problemei, adică pentru montarea trecerilor de pietoni denivelate, atât în faţa clădirii de pe Tudor Vladimirescu, cât şi în faţa clădirii principale pe strada Mihai Eminescu", a spus Gabriela Kecse, consilier local UDMR.

"Dacă este vorba despre Tudor Vladimirescu, fiind o zonă centrală şi o zonă foarte aglomerată, unde de multe ori la amiază sau dimineaţa circulaţia se desfăşoară, datorită aglomeraţiei, şi cu 5 sau 10 kilometri pe oră, s-a considerat că nu este oportună în acest moment montarea unei treceri de pietoni denivelată", a explicat Florin Birta, viceprimar al Oradei.

Astfel de treceri sunt cerute de membrii UDMR în faţa tuturor şcolilor şi instituţiilor din oraş. Poliţiştii au alte soluţii.

"Am reuşit să facem ca trecerea pentru pietoni să fie cât mai vizibilă, ba mai mult, în intervalul orar când vin şi pleacă de la şcoală, în zona şcolilor se găsesc poliţişti de la Poliţia Municipiului Oradea şi de la Poliţia Rutieră", a declarat comisarul Alin Gherman, de la Poliţia Rutieră Bihor.

Conform Poliţiei Rutiere, 2017 a fost primul an după 1989 când în Oradea nu s-a înregistrat niciun deces din cauza accidentelor pe trecerea de pietoni.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Donald Trump a oferit imaginea zilei la alegerile prezidențiale din SUA. Martina Navratilova a reacționat imediat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministrul slovac de interne, criză de nervi după ce câțiva elevi au parodiat de Halloween bătrânii care îl votează pe Fico

Elevii se întorc astăzi la cursuri. Începe al doilea modul al acestui an şcolar

Două eleve au găsit o rezolvare „imposibilă” la o teoremă matematică veche de 2.000 de ani. Apoi, au mai descoperit alte nouă soluții

Luni începe modulul al doilea de învățare pentru elevi. Câte săptămâni de cursuri sunt până la vacanța de Crăciun

Partenerii noștri