Propunere | Deputatul PNL de Bihor Ioan Cupșa cere incriminarea consumului de etnobotanice
Deținerea și consumul de etnobotanice să fie pedepsite prin lege. Este inițiativa deputatului liberal de Bihor Ioan Cupșa, care va cere și incriminarea traficului transfrontalier a acestor substanțe.
Mircea Abrudean spune că va continua restructurările de la Senat
Bolojan: Sunt pregătit să exercit poziția onorantă de la Cotroceni, încercând să-i respect pe români prin atitudinea mea
Ilie Bolojan pleacă din PNL. Primul anunț după demisia lui Iohannis
Ilie Bolojan: Toţi cei care doresc să candideze la alegeri, dacă respectă prevederile legale, ar trebui să candideze
O nouă metodă de fraudă îi vizează pe șoferi. Cum se folosesc infractorii de aplicațiile mobile de trafic
Orașul în care nivelul de poluare a depășit de cinci ori limitele admise
Vlad Oprea a fost reținut de procurorii DNA
Primul oraș din România care impune reguli în trafic pentru livratorii de mâncare pe două roți
Promisiuni politice amânate de la un mandat la altul
Măsura propusă de parlamentarul PNL vine după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că traficul, deținerea și consumul de etnobotanice nu sunt infracțiuni. Astfel, orice persoană poate consuma aceste substanțe fără nicio consecință, atrage atenția Ioan Cupșa. Asta în condițiile în care, spune deputatul, trebuie asigurat un cadru legal pentru consilierea și tratamentul consumatorilor.
Ioan Cupșa, deputat PNL de Bihor: "Voi cere, prin inițiativa legislativă de modificare incriminarea deținerii și a consumului, incriminarea traficului transfrontalier cu pedepse similiare celor care actualmente se aplică pentru traficul consumului ilicit de droguri.
De asemenea, este obligatoriu să avem o formă agravată a infracțiunii pentru situația în care infracțiunea se consumă în centre pentru minori, în centre sociale, în centre de reabilitare, în instituții de învățământ.
Pe de altă parte este nevoie să intervenim din punct de vedere legislativ și în ceea ce privește tratamentul la care vor fi supuși cei care, din păcate, suferă de o adicție bazată pe consumul acestor etnobotanice."
Potrivit lui Cupșa, numai în anul trecut, la Unitatea de Primire a Urgențelor din Oradea au ajuns peste 150 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma consumului de substanțe psihoactive. 38 dintre acestea aveau între 8 și 18 ani.
Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News