Proiecte pentru Oradea | Școală reabilitată cu bani europeni și parc pe locul unei gropi acoperită cu materiale de construcții
Nu mai puțin de 2,6 milioane de euro vor fi folosite din fonduri europene pentru reabilitarea școlii generale numrul 11 din cartierul orădean Rogerius. Anunțul a fost făcut, marți, de primarul Ilie Bolojan, care a adăugat că în primăvara anului viitor un nou parc va fi construit în municipiu, în cartierul Oncea.
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Ilie Bolojan i-a sunat pe Elena Lasconi și Mircea Geoană
Bolojan a acceptat propunerea PNL de a fi prim-ministru
Surse: PNL vrea să-l pună premier pe Ilie Bolojan după alegerile prezidențiale
Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Tânăr prins în flagrant în timp ce vindea droguri în fața unei școli din Timișoara. Ce au găsit polițiștii în mașina suspectului
Invazie de ploșnițe într-o școală gimnazială din București
Un elev din Mehedinți a dat foc școlii, de supărare
Ce spune Bolojan despre rolul lui Iohannis în formarea Coaliției. „Electoratul PNL care nu s-a regăsit e mai mare decât cel dur al PSD”
În cazul școlii generale numărul 11, banii europeni vor fi folosiți pentru izolarea termică a clădirii. Din cei 2,6 milioane de euro necesari, 2 procente reprezintă contribuția Primăriei Oradea, restul banilor fiind oferiți de Uniunea Europeană.
“În martie s-ar putea semna contractul de finanțare, ca să putem demara apoi procedura de licitație și din vacanța de vară să intrăm în forță în reabilitarea corpurilor de clădire ale acestei școli, una dintre cele mai aglomerate din municipiul Oradea”, a precizat Ilie Bolojan, primarul Oradei.
Un alt proiect se referă la construirea unui parc în zona Soarelui din cartierul orădean Oncea, pe locul fostei cărămidării. Pentru amenajarea acestuia, o groapă cu un deficit de 100.000 de metri cubi de pământ va fi umplut cu resturi de construcții,.
“Tot pământul care se excavează de la lucrările din Oradea - mă gândesc la pasajele subterane sau la construcția de blocuri, săpături, deci tot ce înseamnă materiale inerte - să fie depozitate acolo astfel încât să fie completat acel deficit de săpături, să nu mai fie nevoie de cheltuieli importante pentru a aduce la nivelul solului acea groapă”, a explicat primarul Oradei.
Proiectul ar putea fi finalizat în primăvara anului 2020.
Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Ticu Gheorghiță
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News