Live

Peste 300 de dascăli din Bihor au susținut Definitivatul

Data publicării:

333 de dascăli din Bihor au susținut astăzi examenul de Definitivat care le dă dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Proba scrisă s-a desfășurat la Liceul Penticostal Betel din Oradea, iar candidații au avut la dispoziție patru ore pentru redactarea lucrărilor.

"Am avut un număr de 372 de candidați înscriși, dintre care 333 ar trebui să se prezinte astăzi aici, deci sunt 333 de candidați valizi. Ce înseamnă acest lucru, după o fază inițială după ce aceștia se înscriu, în perioada până la susținerea probei scrise, dânșii au de completat în dosarul de înscriere inclusiv efectuarea inspecțiilor la clasă", a precizat Codruța Bogdan, președinta comisiei de examinare.

Nota la proba de astăzi va avea o pondere de 70% în calculul mediei finale: cei care obțin cel puțin opt, vor promova Definitivatul și vor putea obține gradele didactice.

La proba scrisă de astăzi au fost admiși cei care au efectuat un stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, au avut pregătit un portofoliu profesional și au trecut cu bine cele două inspecții obligatorii la clasă.

Rezultatele vor fi afișate pe 24 iulie, iar contestațiile vor fi soluționate între 25 și 27 iulie. Mediile finale vor fi cunoscute la finalul lunii.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Țiriac a plătit 7.500.000 € și vrea să fugă de tot într-o destinație total surprinzătoare, după ce și-a donat toată averea

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Modelele de subiecte și baremele pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2025 au fost publicate

Profesorii primesc o primă de 1.500 de lei, iar ceilalți angajați din școli, câte 500 de lei

Premieră în România: arboriști cu diplomă. „Chirurgii copacilor”, examinați la înălțime de jurați străini

Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac și astăzi cursurile în module. „Este total absurd!”

Partenerii noștri