O poveste clasică, pe ritmuri muzicale, pentru copiii din Spitalul Municipal din Oradea
1 iunie a venit mai repede pentru copiii internați în Spitalul Municipal din Oradea. Ca să îi facă să uite de suferință, voluntari din Asociația Studenților Mediciniști i-au bucurat cu dansuri și jocuri. Zeci de micuţi au ascultat o poveste altfel, presărată cu întâmpări amuzante, iar la final au primit cadouri.
Mai mulți copii de la o grădiniță din Timișoara au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Adolescent de 14 ani, descoperit în trafic după ce a condus 70 de kilometri cu fratele său în vârstă de 10 ani pe scaunul din dreapta
Vânătoarea de cadouri în prag de sărbători. Cum să eviți jucăriile care pot pune în pericol siguranța copilului tău
Ian Anderson, solistul trupei Jethro Tull, ajută pisicile fără stăpân din Oradea
Consum uriaș de suplimente alimentare și vitamine în rândul românilor
„O masă caldă”, contaminată cu listeria. Concluzie în cazul copiilor din Mehedinți, ajunși la spital cu toxinfecție alimentară
Ce au mâncat copiii din Mehedinți care au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară
VIDEO. Scene șocante pe autostradă: Doi copii au fost proiectați din mașină, în mijlocul traficului, după un accident
O poveste clasică spusă altfel, pe ritmuri muzicale, le-a adus zâmbetul pe feţele celor aproape 40 de copii internați la Spitalul Municipal din Oradea. Voluntarii, studenți la Medicină, au pregătit totul în detaliu: au decorat o sală, au adus baloane, prăjituri și cadouri pentru cei mici.
Alexandra Sebe, coordonatorul proiectului: "Este vorba despre Frumosul din pădurea adormită, în variantă modernă, în care prințul o să aibă pantaloni rupți, la fel și prințesa. Prințesa salvează prințul și nu invers cum este povestea clasică."
Denisa Negruți, voluntară: "Mi-am dorit să fiu o mică parte dintr-un proiect care este menit să aducă fericire copiilor bolnavi, mi-am dorit să rupem monotonia din spital și pentru un moment să uite de toate problemele și săse bucure alături de noi."
Paula Marian, medic pediatru: "Acest eveniment are scopul de-a binedispune și readuce zâmbetul pe chipul copiilor greu încercați de această boală."
Acțiunea a avut efectul scontat. Şi copiii, şi părinţii au apreciat gestul voluntarilor.
"E o idee foarte bună, pentru acești copii cred că este binevenită", spune mama unui pacient.
"- Mi se pare un lucru extraordinar, mai ales pentru copiii care sunt internați aici, merită.
- Aveți și dumneavoastră un copil internat?
- Da, am o fetiță de 6 anișori."
"La perioada în care suntem internați, măcar un pic să se mai destindă pentru că nu putem ieși din spital, în curte dacă mergem nu e în regulă, nici nu e indicat, nici nu avem voie și așa măcar se mai distrează și ei puțin."
Aflată la a doua ediţie, acțiunea face parte din proiectul "Dansul supraviețuitorilor", care aparține Asociației Studenților Mediciniști din Oradea.
Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News