Momente festive la Oradea. 99 de ani de la eliberarea oraşului
Peste o sută de persoane au participat, vineri, la acțiunile care au marcat trecerea a 99 de ani de la un moment care a schimbat radical istoria municipiului Oradea. În 20 aprilie 1919, într-o zi de Paşte, armata română a eliberat oraşul de sub regimul lui Bela Kun şi a permis astfel trecerea acestuia în componenţa României Mari.
Surse: PNL ar putea relua vineri discuțiile cu PSD și UDMR. Ciprian Ciucu nu va mai merge la negocieri
Bolojan, despre fricile privind agenda de tip LGBT: Nu e a țării noastre. Ce spune liderul PNL despre stagiul militar obligatoriu
Ce spune Ilie Bolojan despre îngrijorarea premierul Marcel Ciolacu că nu vor mai fi bani pentru pensii și salarii
Bolojan, reacție după desecretizarea documentelor CSAT care arată interferențe externe în alegeri: Poate afecta procesul electoral
Bolojan, despre scenariul Georgescu șef de stat: Se poate duce o coaliție cu o propunere de premier. Președintele poate să nu accepte
Ilie Bolojan: „Am votat cu gândul la România modernă şi la România europeană”
Ilie Bolojan anunță că PNL o susține „fără nicio negociere” pe Elena Lasconi, în turul II
Ședință la PNL, după scorul obținut de Ciucă la alegeri. Care e liberalul cu șanse mari să preia șefia partidului
Ilie Bolojan i-a sunat pe Elena Lasconi și Mircea Geoană
Manifestările organizate de Primăria Oradea au debutat, la Biserica cu Lună, cu un Te Deum, la finalul căruia alaiul a plecat, pe jos, pe strada Avram Iancu spre statuia Generalului Traian Moşoiu.
După intonarea imnului României, primarul Ilie Bolojan a deschis seria discursurilor. Edilul a remarcat situaţia ruşinoasă în care se află casa memorială a lui Iuliu Maniu de la Bădăcin, aflată în ruină de mai mulţi ani. Edilul şi-a manifestat speranţa că într-o viitoare şedinţă a Consiliului Local va fi votată o hotărâre prin care să se aloce o sumă importantă pentru reabilitarea clădirii aflate în judeţul Sălaj.
Ilie Bolojan a mai vorbit şi despre importanţa momentului 20 aprilie 1919 în contextul istoric al acelei perioade: "Eram la finalul primului război mondial când imperiile care controlau această regiune erau în fază de dezagregare, când fiecare naţiune îşi căuta propriul destin."
Încheierea discursurilor a fost marcată de un recital al Corului Traian Moşoiu şi de depunerea de coroane la statuia generalului care a eliberat Oradea.
În faţa publicului care a asistat la manifestările de lângă parcul Bălcescu a luat cuvântul şi colonelul în rezervă Grigore Bartoş, fostul comandat al Garnizoanei Oradea.
Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Florin Lucuţa
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News