Incendiu într-o gospodărie de la jarul căzut din centrala termică
Un incendiu puternic a izbucnit în această dimineață într-o gospodărie din localitatea Biharia, lângă Oradea. Timp de o oră și jumătate au acționat pompierii pentru a stinge focul care a cuprins camera în care se afla centrala termică. De acolo, flăcările s-au extins la o încăpere învecinată, dar și la acoperișul locuinței.
Amendă uriașă: 45.000 de lei pentru un timișorean care a dat foc deșeurilor în spatele curții
Un mal de pământ s-a prăbușit peste patru muncitori
Incendiu puternic într-un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Două persoane au fost evacuate
Catedrala Notre Dame din Paris, afectată de incendiul devastator, își redeschide porțile după 5 ani. Cât a costat restaurarea
Incendiu puternic în interiorul fabricii Moldomobila din Iași
Momentul în care un individ aruncă un cocktail Molotov printre mașini, în Arad
O ambarcațiune a fost cuprinsă de flăcări pe Dunăre
Pericolul de pe acoperiș: trei din 10 case ard din cauza hornurilor defecte sau necurățate
Incendiu puternic la o hală de procesare şi depozitare a deşeurilor reciclabile, în județul Iași
Chiar dacă salvatorii au reușit să limiteze pagubele, incendiul a distrus o parte din încăperile afectate și o treime din acoperiș.
Primele cercetări arată că focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din centrala termică. Este al doilea eveniment de acest fel înregistrat în ultimele cinci zile în județ, motiv pentru care pompierii vin cu câteva recomandări pentru evitarea unor astfel de situații.
"Adresăm bihorenilor rugămintea să nu depoziteze în încăperea centralei termice obiecte sau materiale care nu au legătură cu exploatarea acesteia. Este de asemenea interzisă depozitarea combustibilului în interiorul centralei, cu excepția combustibilului din rezervorul de consum zilnic al centralei", a precizat maiorul Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU Crișana.
Din statistica anilor trecuți, cea mai frecventă cauză de producere a incendiilor în județul Bihor, pe perioada sezonului rece o constituie coșurile de fum.
"Acestea trebuie verificate, curățate și reparate periodic de persoane autorizate și specializate. Coșurile de fum trebuie de asemenea izolate față de elementele combustibile ale planșeelor din îngroșarea de zidărie a coșurilor cu aproximativ 25 de centimetri. Nu este permis ca în coșuri să fie încastrate elemente combustibile ale acoperișului și planșeului", a explicat maiorul Camelia Roșca.
Redactor: Claudiu Mihuț
Operator: Norbert Hegedus
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News