Elevi şi psihologi, despre libertatea de a alege în era internetului
Suntem încă liberi cu smartphone-ul în mână? Este întrebarea la care au oferit răspunsuri specialiștii în domeniul comunicării și psihologii prezenți la o conferință organizată la Liceul Greco-Catolic din Oradea. Aceștia au vorbit despre dependența de internet în rândul adolescenților și importanța conștientizării acestei probleme. Conferința s-a încheiat cu un recital susținut de Paula Seling.
Propunere a Ministerului: Elevii să-și schimbe locul în bancă în fiecare modul școlar
Situație aberantă într-o școală din Timiș. Deși există o clădire nouă, elevii fac cursuri în module
Deca, despre „camera de detenție”: E un spațiu în care și până acum școlile îi puteau separa pe cei care deranjează ora de colegii lor
Cum va funcționa interzicerea telefoanelor mobile în școli. Ligia Deca: Se poate ajunge la exmatriculare
Scene teribile în fața unei școli din China. 11 oameni, printre care 5 copii, au murit striviți de un autobuz scăpat de sub control
Mesajul fotbaliștilor de la Euro 2024 pentru elevii care susțin Evaluarea Națională
Discurs marcant al unei șefe de promoție la liceu: Școala a devenit o sursă de frustrare și dezamăgire
Doi bărbați din Caraș-Severin au intrat într-o școală pe un geam lăsat deschis și au furat banii pentru bursele elevilor
Cum ne influențează viața rețelele sociale
Paula Seling a avut și un sfat pentru elevii de la Liceul Greco-Catolic: „Să aibă încredere în Dumnezeu, e cel mai important lucru pe care pot să-l spun, pentru că el știe cel mai bine ce e potrivit pentru noi, pentru sufletul nostru și pentru ce avem noi nevoie ca să fim mai buni."
În cadrul evenimentului, elevii și specialiștii au discutat despre dependența de internet, dar au și încercat să găsească soluții.
„Efectul acestor device-uri e din ce în ce mai mare pentru că pe zi ce trece se multiplică tot mai mult și sunt mulți tineri care nu își dau seama cât de mult îi impact are asupra lui un device de acest fel", susţine Ana Popa, psiholog școlar.
"Primul sfat scurt este de a lua prelua informația de pe internet și mai apoi să o critici și să o analizezi ca și cum ar fi un fapt real. Al doilea sfat este de a învăța să spui nu", a declarat Marco Brusati, profesor în comunicare.
Potrivit unui studiu recent, 73% dintre adolescenți au acces la un telefon inteligent, iar 92% dintre ei spun că se conectează la internet în fiecare zi.
Reporter: Andrada Rește
Operator: Florin Lucuța
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News