Live

Dispute din cauza banilor în CJ Bihor

Data actualizării: Data publicării:

Ședința de marţi a Consiliului Județean Bihor a adus replici între tabăra Puterii și cea a Opoziției. Liberalii au acuzat conducerea județului că a repartizat în funcție de culoarea politică banii pentru primării în 2018. Consilierii s-au contrazis și pe cheltuirea unor bani pentru reparația unei clădiri, dar și pe modul în care au fost alese drumurile care vor fi reabilitate.

Liberalii au răbufnit când a fost pusă în discuție repartizarea banilor pentru primării și culte religioase. Consilieri PNL susțin că sumele au fost alocate în funcție de preferințele politice ale conducerii județului.

Iosif Peti, consilier județean PNL: "Nu credeți că trebuie sprijiniți și primarii care fac performanță sau care fac anumite lucruri pentru prosperitatea cetățenilor? La o comunitate ca Ștei sau Beiuș, care au 20 de mii de locuitori, sş le dați 30 de mii lei pentru investiţii?! Se poate?!"

Ioan Mang, vicepreședinte al CJ Bihor: "Nevoile sunt mult mai mari la toate primăriile, inclusiv PSD-ALDE-UDMR și PNL, decât ce s-a putut da, dar așa s-au putut împărți 15,465 de milioane de lei."

Liberalul Ionel Avrigeanu a precizat că s-au investit ilegal bani pentru reparații la o clădire unde își are sediul poliția din Săcueni. Consilierul PNL susține că imobilul este administrat de Inspectoratul Județean de Poliție, deci Consiliul Județean nu poate cheltui bani pentru refacerea clădirii.

Ionel Avrigeanu, consilier județean PNL: "Părerea mea este că ați folosit total ilegal cinci miliarde de lei; nu exista precedent și nu există bază legală pentru a repara un imobil, chiar dacă e în proprietatea ta, dar este dat în administrare altei instituții publice - și acum încercați printr-o nouă ilegalitate să acoperiți o altă ilegalitate."

Conducerea CJ Bihor a precizat ca în contractul încheiat acum zece ani este specificat ca Poliția poate face doar reparații minore.

Sandor Pasztor, președintele CJ Bihor: "Soluția era în felul următor: nu se făcea nimic și poliția probabil se muta într-un cort, că nu au cladire acolo. Doi: da, aveți dreptate, întrerupeam contractul și, pe de altă parte tot ilegal rămâneau acolo, dar nu aveau un contract."

Traian Bodea, vicepreședinte al CJ Bihor: "Bine că în toată această perioadă nu s-a sesizat nimeni că plouă acolo, că sunt probleme, că poate nu este o formă legală. După ce reparăm, acum este problema forma de administrare și cum a fost predat contractul respectiv."

Deși proiectele privind reabilitarea și modernizarea a peste 60 de kilometri din județ au trecut, PNL a susținut în continuare ca tronsoanele au fost selectate pe criterii politice.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Câți bani reușesc să economisească, în medie, românii de la o lună la alta și ce fac cu ei. „E o tradiție veche, din comunism”

Ce spune Marcel Ciolacu despre plecarea de la șefia PSD dacă nu intră în turul doi al prezidențialelor

Un britanic a recunoscut că a primit bani de la servicii secrete străine pentru a da foc unui depozit care avea legătură cu Ucraina

Alegeri prezidențiale 2024. Cine sunt cei 14 candidaţi la scrutinul de duminică și în ce ordine sunt pe buletinul de vot

Partenerii noștri