CV-ul digitalizat și compararea online a salariului, oferite la Târgul de Cariere de la Oradea
Digitalizarea CV-ului și compararea online a salariului au fost noutățile celei de-a XII-a ediții a Târgului de Cariere din Oradea. Candidații au putut alege din cele 1.000 de locuri de muncă oferite de 38 de firme prezente la târg. La intrare, participanții și-au putut imprima CV-ul sub forma unui cod QR, cu ajutorul căruia angajatorii i-au luat în evidență. Peste 1000 de participanți au folosit această aplicație.
Congres medical internațional în Oradea. 11 operații au fost transmise live, simultan, în două spitale
Alegeri parlamentare 2024: Vocea românilor întorși acasă în ziua de care depinde soarta țării
„Să înceapă magia!”. Cum arată Târgul de Crăciun din Oradea
Țepe pe internet cu anvelope de iarnă. Cum vă puteți feri de ofertele-capcană
Ian Anderson, solistul trupei Jethro Tull, ajută pisicile fără stăpân din Oradea
Cumpărăturile în exces pot ascunde o boală: FOMO sau teama de a nu rata ceva important, precum Black Friday
Orașul din România în care ești amendat dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire
Cea mai mare macara din România
„- Bună ziua! Aveți CV-ul pe e-jobs?
- Da!
- Foarte bine! Pentru asta nu mai trebuie să veniți cu foile printate, doar îmi oferiți numărul de telefon, iar eu vă ajut și vi-l ofer așa. Aici este CV-ul dumneavostră si atunci trebuie să renunțați la acele foi.”
Cu ajutorul unei aplicații, participanții la Târgul de Cariere au avut posibilitatea să-și prezinte CV-ul sub forma unui cod, pe care angajatorii l-au putut scana cu ajutorul aplicației.
„Dacă nu au CV-ul făcut, vin la noi și îi îndrumăm ori să sune la un număr de telefon, ori să-l facă pe aplicație pe telefonul mobil. Ei ne spun ulterior numărul de telefon, iar noi îl printăm. Au un cod de bare", a explicat Paula Lele, reprezentanta unei platforme online.
Alina Agafiței, organizatoarea evenimentului, a completat: „Acest cod este scanat ulterior de către companii printr-o aplicație dedicată și Cv-ul ajunge într-un server și profilul e mult mai ușor de analizat așa."
Cei care au beneficiat de acest serviciu îi recunosc utilitatea: „Ne ajută foarte mult, este mult mai facil având în vedere că avem acestă foaie, nu mau trebuie să mergem cu CV-ul după noi."
O altă noutate a reprezentat-o Paylab, un portal online cu ajutorul căruia participanții pot afla care este venitul corect pentru munca pe care o prestează. Pentru aceasta trebuie să precizeze postul pe care îl ocupă și salariul actual.
„E o platformă online care se bazează pe contribuția utilizatorilor cu datele comparative pentru cât câștigă, e efectiv un site în care îți compari salariul. Pe comparare salarială la nivel de Finlanda și Slovacia, îți face o diferență la nivel de RON, cam care sunt datele."
„- Cum te-a ajutat aplicația asta?
- M-a ajutat să îmi dau seama cam la ce nivel se află salariul. Este mai mic decât în restul Europei”, a constatat un participant la târg.
„Această aplicație calculează în funcție de postul pe care îl ai în momentul de față, în funcție de studiile pe care le ai beneficii, vârstă, experiență. Îți calculează salariul mediu pe regiunea în care lucrezi", a explicat Lorena Faragău, reprezentanta unei platforme online.
Târgul de Cariere a fost prezent în acest sezon în 8 orașe. A început la Chișinău și se va încheia în 28 noiembrie la Sibiu.
Reporter: Andrada Rește
Operator: Gabor Szilagyi
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News