Live

Cozi la atelierele de vulcanizare din Oradea. Vremea i-a obligat pe șoferi să pună cauciucuri de iarnă

Data actualizării: Data publicării:

Frigul şi ploaia i-au convins pe bihoreni să monteze anvelopele de iarnă pe mașini mai devreme decât aveau de gând. La vulcanizări s-au format cozi, iar fenomenul va persista şi în perioada următoare. Cei care nu au unde să îşi depoziteze anvelopele de vară le pot lăsa într-un hotel special amenajat, unde preţul este de 15 lei pe lună pentru întreg setul.

La atelierele de vulcanizare din Oradea e agitaţie mare în această perioadă. Se stă la rând pentru schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă, iar angajaţii lucrează la foc automat încă de la primele ore ale dimineţii.

"Trebuie că vine vremea rea şi trebuie schimbate din timp."

"Încă nu e chiar coadă, dar va fi, că oamenii nu sunt pregătiţi pentru iarnă. Mai ales aici la noi în zonă, că iarna nu a ajuns încă."

"Nu am apucat până acum, fiind aglomerat tot timpul. Am rămas pe ultima sută de metri, dar a venit ploaia, vine zăpada."

"Cam 70-80 de maşini pe zi, foarte multe acum în perioada sezonului. Preţurile încep de la 60 de lei şi ajung până la 180 de lei în funcţie de dimensiunea roţilor. Verificăm şi presiunea, le echilibrăm, le montăm, tot", spune Daniel Sabău, angajatul unei vulcanizări.

Cei care nu au spaţiu de depozitare au la îndemână un hotel de anvelope, unde le pot lăsa până la primăvară.

"Tariful este de 15 lei pe lună pentru setul de patru bucăţi cu jantăsau fără jantă. Depozit este suficient, deci putem servi mulţi clienţi", susține Mircea Ciucur, patronul unei vulcanizări.

Cei care circulă pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei fără a avea anvelope de iarnă riscă să fie aspru sancţionaţi. Potrivit Codului Rutier, amenda începe de la 1.305 lei şi poate să ajungă până la 2.900 de lei. La acesta se adugă reţinerea certificatului de înmatriculare.

Reporter: Claudiu Mihuţ / Operator: Florin Lucuţa

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Astăzi este solstițiul de iarnă 2024 și cea mai lungă noapte din an. Din 21 decembrie, crește durata zilelor

Cod galben de ninsori viscolite și vânt puternic. Care sunt zonele afectate și cum va fi vremea în Capitală HARTĂ

Cum va fi vremea de sărbători. Estimările meteorologilor pentru următoarele patru săptămâni

Cea mai calduroasă zi de 17 decembrie din istorie a fost înregistrată la Calafat. Ce temperatură maximă s-a atins

Partenerii noștri