Live

Vreme caniculară cu temperaturi peste cele normale până la finalul lunii. Cum va fi vremea în august

Data publicării:
Canicula va persista și în august. Foto: Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit meteorologilor, vremea va fi caniculară cu temperaturi peste cele normale perioadei. 

Săptămâna 15.07.2024 – 22.07.2024

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi deficitar.

Săptămâna 22.07.2024 – 29.07.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 29.07.2024 – 05.08.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sud-vestice, sudice și sud estice, iar în rest temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile nordice, centrale și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă

Săptămâna 05.08.2024 – 12.08.2024

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-vestice.

Cu excepția regiunilor sud-estice unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va avea o tendință spre deficit, mai ales în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

HARTĂ Noi avertizări meteo de ploi torențiale. Un județ intră sub cod portocaliu. Vestul țării e sub cod galben

HARTĂ Cod portocaliu de ploi în zonele cel mai grav afectate de ciclonul Boris. Avertizările meteorologilor

Efectele ciclonului Boris. A plouat în Galați într-o noapte cât în 3 luni. Meteorologii anunță în ce zone sunt așteptate ninsori

Ce este ciclonul Boris și cum afectează România. „Sunt zone aflate deja în alertă meteorologică”

Partenerii noștri