Live

Trei coduri galbene de vreme rea pentru estul și sud-estul țării: ploi torențiale și vânt puternic

Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Meteorologii au actualizat joi avertizările de vreme rea. Șapte județe din estul și sud-estul țării sunt sub cod galben de ploi puternice până la ora 18. Un alt cod galben de vânt puternic, pentru aceeași regiune, este valabil până la ora 21.00. Din această seară și până vineri la ora 18.00, județul Constanța și estul județului Tulcea se vor afla sub cod galben de ploi torențiale și vânt puternic.

Cod galben de ploi puternice în șapte județe

Astfel, primul cod galben de ploi puternice emis joi de Administrația Națională de Meteorologie este valabil joi, între orele 10.00-21.00, când în județele Neamț, Bacău, Vaslui, Galați, Vrancea, Tulcea și Constanța vor fi perioade cu averse. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...20 l/mp și izolat de peste 25 l/mp.

Cod Galben de ploi și vânt Foto ANM

Opt județe se vor confrunta cu intesificări ale vântului

Al doilea cod galben emis de ANM se referă la intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă joi, în intervalul orar 10.00 - 21.00. În perioada menționată, în județele Galați, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea, temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h.

Ploi și vânt pe litoral

Sfârșitul zilei aduce un nou cod galben de ploi puternice și intensificări ale vântului, valabil în județul Constanța și estul județului Tulcea. Avertizarea va fi valabilă în intervalul 19 septembrie, ora 21.00 - 20 septembrie, ora 18.00. În intervalul menționat, pe litoral vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 50...55 km/h și temporar 60...65 km/h. Local în județul Constanța, în prima parte a nopții vor fi averse, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi în general de 20...30 l/mp.

Cod galben de vreme rea pe litoral Foto ANM

Local și temporar vor fi intensificări ale vântului și în regiunile sudice, precum și la munte.

Cum va fi vremea la București

Joi, valorile termice diurne, mai scăzute față de ziua precedentă, se vor situa sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul se va înnora treptat, iar în a doua parte a zilei și la începutul nopții, trecător va ploua. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 30...35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul a 20 de grade, iar cea minimă va fi de 11...13 grade.

Vineri,  temperaturile vor fi aproapiate de normalul climatologic al datei. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze de 40...45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România, sub amenințarea apelor. Avertizări meteo pentru zonele afectate deja și nou risc de inundații. Care e situația în Europa

Cod galben de ploi torențiale în Moldova și nordul Dobrogei. Când intră în vigoare avertizarea

Explicațiile climatologilor pentru ciclonul Boris. „E posibil să avem din nou astfel de episoade”

Stare de alertă în Vaslui și Galați. S-a produs o nouă viitură

Partenerii noștri