Live

Prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie – 12 februarie, pe regiuni: Cum va fi vremea în următoarele săptămâni și unde va ninge

Data publicării:
Prognoza meteo pentru perioada 30 ianuarie – 12 februarie. Foto: Profimedia

Vremea începe să se încălzească, potrivit prognozei ANM pentru următoarele două săptămâni, 30 ianuarie – 12 februarie. Maximele se vor încadra între 5 și 6 grade, iar minimele vor fi cuprinse în general între minus 2 și minus 6 grade.

În Banat, temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește în primele zile până la medii de 6...7 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 1...2 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5...6 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -6...-4 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima jumătate a intervalului, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile și cantități mai importante de apă.

În Crișana, temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la valori de 0...1 grad la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4...5 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -6 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în jurul datei de 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

În Transilvania, temperaturile diurne vor avea variații pe tot parcursul intervalului. În prima săptămână va exista o ușoară creștere spre medii de 2...3 grade (în primele zile), urmată de o scădere ce va duce temperaturile până la valori în jurul a -2 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -3 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii în jurul a -8 grade, valori ce se vor menține și în a doua parte a intervalului. Precipitații, în general slabe, mai ales sub formă de ninsoare vor fi posibile pe tot parcursul intervalului, dar probabilitatea mai mare va fi în intervalul 2-5 februarie.

În Maramureș, la începutul intervalului valorile diurne vor fi în creștere până în jurul a 3 grade. Apoi, până la finalul primei săptămâni, vor fi în scădere spre medii de -2 grade. În a doua jumătate din interval, temperaturile maxime vor avea tendința de creștere spre medii de 1...2 grade. Pe parcursul nopților, până în jurul datei de 3 februarie, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi va avea tendința să scadă până spre medii de -9...-8 grade, valori ce se vor menține și în a doua jumătate a intervalului. Probabilitatea pentru precipitații predominant sub formă de ninsoare va fi ridicată mai ales în prima săptămână, iar în zilele de 2 și 3 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

În Moldova, până în jurul datei de 2 februarie temperatura aerului va fi în creștere până la medii ale maximelor în jurul a 4 grade și ale minimelor spre -3 grade. După această dată, pâna la finalul intervalului de anticipație, temperatura aerului va avea tendința de scădere; maximele vor ajunge la 1...2 grade, iar minimele se vor situa în jurul a -6 grade. Vor fi posibile precipitații îndeosebi sub formă de lapoviță și ninsoare pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

În Dobrogea, temperatura maximă va crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 5 grade, apoi va fi în scădere până la 0 grade la finalul primei săptămâni. În a doua jumătate din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 3...4 grade. Pe parcursul nopților, până spre finalul primei săptămâni, temperatura va avea ușoare variații în jurul a -2 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -4 grade. Vor fi posibile precipitații mixte pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 5 februarie.

În Muntenia, valorile termice diurne vor crește în primele zile ale intervalului până în jurul a 6 grade, apoi vor fi în scădere până la 2 grade la finalul primei săptămâni. În a doua săptămână valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 4...5 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe aproape tot parcursul intervalului, între medii de -2 și -6 grade. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3...6 februarie.

În Oltenia, valorile termice diurne vor crește până în data de 2 februarie spre medii de 7...8 grade, apoi vor fi în scădere până la sfârșitul primei săptămâni, spre 4 grade. În a doua săptămână din interval valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de 5...6 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații în jurul a -2 grade până în data de 3 februarie. Apoi, valorile nocturne vor avea tendința de scădere ușoară spre -5 grade. Vor fi posibile precipitații mixte mai ales în intervalul 3...5 februarie.

La munte, temperatura maximă va avea variații mai ales în prima săptămână din interval; aceasta va crește ușor în primele zile până la medii de -4 grade, apoi va fi în scădere până la valori de -8 grade. În a doua săptămână din interval, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere spre medii de -3...-2 grade. Minimele termice, până spre finalul primei săptămâni, vor avea ușoare variații în jurul a -10 grade, apoi vor avea tendința să scadă până spre medii de -12 grade. După data de 7 februarie, valorile nocturne vor avea tendința de ușoară creștere, spre -8 grade. Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi mare mai ales în prima săptămână, iar în intervalul 2-5 februarie vor fi posibile cantități mai importante de apă.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum va fi vremea în țară până pe 23 decembrie. Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni

„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi

HARTĂ Cod galben de ninsori și vânt puternic în mare parte din țară. Care sunt zonele afectate și cum va fi vremea în Capitală

Vremea de iarnă va cuprinde toată țara: Urmează 4 zile cu ploi, ninsori și vânt puternic. Cum va fi în București

Partenerii noștri