Live

O nouă cupolă de căldură. Meteorologii anunță un vârf de caniculă weekendul viitor, cu cele mai ridicate temperaturi din vara asta

Data actualizării: Data publicării:
Vremea va deveni iar caniculară, anună meteorologii. FOTO: Profimedia Images

Vremea va deveni iar caniculară săptămâna viitoare. Vârful va fi atins în weekendul viitor, când se vor înregistra 40 de grade Celsius, la umbră. Aerul va fi sufocant, iar nopțile tropicale.

ACTUALIZARE 10.20 Potrivit ANM, duminică, este cod galben de caniculă în Crişana, Banat, jumătatea de sud a Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei.

Cod galben de canicula pentru duminică. FOTO meteoromania.ro

”Local va fi caniculă cu temperaturi maxime de 35 - 36 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, astfel indicele temperatură-umezeală (ITU), pe arii restrânse, va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, anunţă ANM.

Luni, valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat.

Cod galben de canicula pentru luni. FOTO meteoromania.ro

”Temperaturile maxime vor fi de 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, a precizat sursa citată.

Știrea inițială

Mihai Timu, meteorolog: "Încă stăm bine, pe litoral și în vest temperaturile au coborât sub 20 de grade. Iulie a adus temperaturi mult sub norme, însă de azi intrăm sub influența unui aer tropical care ține toată săptămâna viitoare și se va extinde de la o zi la alta.

Azi, în Banat și Crișana vor fi temperaturi caniculare și disconfort termic. Până spre mijlocul săptămânii, acest val se va extinde. Zilele următoare se așteaptă temperaturi ridicate în vest, sud și sud-est, cu maxime 38-39 grade Celsius. Va fi disconfort termic accentuat, iar nopțile vor fi tropicale.

Vârful îl vom atinge weekendul următor, când va fi caniculă în toată țara, În vest și sud sunt mari șanse să depășim 40 de grade, cele mai ridicate valori din vara asta.

Sâmbătă, duminică și luni – acesta ar fi vârful acestui val de căldură, vorbim de temperaturi la umbră. Cu siguranță, în marile orele mai punem 5-10 grade."


Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

HARTĂ Jumătate de țară intră sub cod galben de ploi și vijelii. Meteorologii avertizează însă că va ploua în toate regiunile

Vremea se schimbă radical din acest weekend. Temperaturile scad după valul de ploi și vijelii

Alertă meteo. Vremea urâtă pune stăpânire pe țară: ploi în toate regiunile, până luni. Prognoza pentru București

Avertizare meteo: vreme ploioasă în mare parte din țară, cod portocaliu de vânt pe litoral

Partenerii noștri