Live

Meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion în țară

Data actualizării: Data publicării:
Ger în toată țara, meteorologii avertizează că vor fi până la minus 21 de grade. Foto: Guliver /Getty Images

Vremea de Crăciun și Revelion va fi relativ rece în aproape toată ţara, în următoarele două săptămâni, iar meteorologii anunță că vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în zilele premergătoare Crăciunului, precum şi în ultima zi din an.

Termometru, temperaturi scazute.

Citește și:  Mesaje de Crăciun 2017. Cele mai frumoase felicitări și urări de sărbători

Cei care își petrec Crăciunul sau Revelionul la munte vor avea parte de vreme geroasă, cu temperaturi pe timpul zilei între -9...-3 grade, și nopți cu temperaturi minime care pot atinge și -15 grade Celsius, în unele zone de munte. Ninsorile vor fi slabe și vor avea caracter local, mai ales înainte de Crăciun, între 22 și 23 decembrie. Înainte de Revelion, se vor intensifica ninsorile, iar turiștii care își petrec Anul Nou la munte vor avea parte de o vreme perfectă pentru activități sportive de iarnă.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, se va menţine o vreme relativ rece, cu valori termice uşor mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, maxime de 0 - 3 grade şi minime între -6 şi -2 grade, în medie regională. În intervalul 25 - 29 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu medii de 4 - 9 grade ziua şi de la -2 la 2 grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 21 - 24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei. Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitaţii, ploi şi lapoviţă la început, apoi ninsoare, potrivit Agerpres.

În Crişana, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai mici decât cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime de 0 - 3 grade şi minime de la -6 la -3 grade, mediat pe regiune. În intervalul 25 - 29 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu medii de 4 - 8 grade ziua şi între -2 şi două grade noaptea, dar în ultimele zile din an apare probabilitatea de scădere din nou a valorilor termice. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 21-24 decembrie când vor fi mai ales ninsori, dar trecător şi lapoviţă sau ploaie, putând favoriza izolat producerea de polei. Prezentele estimări indică şi pentru sfârşitul de an o probabilitate relativ mare pentru precipitaţii, predominant ploi şi lapoviţă la început, apoi ninsoare.

În centrul țării, în Transilvania, vremea va fi foarte rece, cu temperaturi maxime situate între -3 și 3 grade Celsius, dar minime care pot atinge și -10 grade, în special pe timpul nopții. În intervalul 25-29 decembrie, se estimează o încălzire ușoară și treptată ce se va resimți în special la valorile din timpul zilei, care vor fi, în medie, de 2...6 grade, nopțile rămânând destul de reci. Pentru sfârșitul de an estimările prognostice indică posibilitatea unei răciri a vremii. Probabilitatea pentru ninsori, cu caracter local și în general slabe, va fi ridicată în perioada 21-23 decembrie. Prezentele estimări indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, mixte la început, apoi ninsoare.

În Maramureș, vremea rămâne rece, cu maxime de -2...2 grade și minime de -7...-3 grade. Între 25 și 29 decembrie, temperaturile cresc ușor și nu vor mai scădea sub -3 grade Celsius. Pe parcursul zilei se vor înregistra maxime și de 7 grade Celsius, însă vremea se va răci din nou spre finalul de an. Probabilitatea pentru ninsori -moderate cantitativ- va fi ridicată în perioada 20-23 decembrie. Estimările indică și pentru sfârșitul de an o probabilitate în creștere pentru precipitații, mixte la început, apoi sub formă de ninsoare.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, valorile termice devenind mai scăzute raportat la cele climatologic specifice pentru a doua jumătate a lunii decembrie, cu maxime cuprinse între -1 şi 4 grade şi minime între -7 şi -3 grade, mediat pe regiune. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii ce se va resimţi în special la valorile din timpul zilei, care vor fi de 2 - 8 grade, nopţile rămânând destul de reci şi doar la sfârşitul de an să fie posibilă o nouă scădere de temperatură. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ scăzută pe tot parcursul perioadei de interes, cu excepţia intervalului 22-23 decembrie când vor fi ninsori slabe cu caracter local, mai ales în nordul regiunii. Prezentele estimări indică pentru sfârşitul de an o probabilitate în creştere pentru precipitaţii mixte.

În Dobrogea, vremea va fi relativ rece pe parcursul primei săptămâni de prognoză, când valorile medii vor fi de 0 - 4 grade, ziua, şi între -5 şi -2 grade noaptea. După data de 25 decembrie, se estimează o creştere treptată a temperaturilor, cu maxime de 4 - 8 grade şi minime de la -2 la două grade Celsius, în medie regională. Probabilitatea pentru precipitaţii va destul de redusă în cursul intervalului de referinţă, mai puţin în datele zilele de 19 şi 23 decembrie când temporar vor fi ninsori şi lapoviţă slabe cantitativ, dar şi sfârşitul de an când prezentele estimări indică posibile ploi.

În Muntenia, pe parcursul primei săptămâni de prognoză, vremea va fi relativ rece, cu medii ale valorilor termice diurne de 0 - 4 grade şi ale celor nocturne de la -6 la -3 grade, temperaturile cele mai scăzute urmând a se înregistra în perioada 20-21 decembrie, când media minimelor va fi de până la -9 grade Celsius. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, cu temperaturi medii cuprinse între 4 şi 8 grade, pe timpul zilei, respectiv între -5 şi -1 grad noaptea. Estimările indică probabilitatea pentru precipitații slabe, cu caracter trecător, la începutul intervalului de referință și înainte de Crăciun, când vremea se va răci și se vor semnala mai ales ninsori, dar și de Anul Nou, atunci când vor fi și ploi.

În Oltenia, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi relativ rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0 - 5 grade şi ale celor nocturne cuprinse între -6 şi -3 grade, valorile cele mai scăzute urmând să se înregistreze în perioada 20-21 decembrie, când media minimelor va fi de la -8 la -6 grade. După data de 25 decembrie, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, cu temperaturi medii de 4 - 9 grade pe timpul zilei, respectiv între -4 şi un grad, pe durata nopţii. Prezentele estimări indică probabilitatea pentru precipitaţii slabe, cu caracter trecător, la începutul intervalului de referinţă şi pe 23 decembrie, când se vor semnala mai ales ninsori, dar şi la sfârşitul anului atunci când vor fi şi ploi.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Republica Moldova și Ucraina își vor recunoaște reciproc diplomele de studii

Șeful spionajului rus amenință Republica Moldova: „Merge pe calea Ucrainei”

Rusia susține că NATO vrea să transforme Moldova într-o bază logistică pentru aprovizionarea armatei ucrainene

Transnistria riscă să rămână fără gaz rusesc. Chişinăul pune la punct planuri alternative

Partenerii noștri