Meteo. Început de săptămână cu furtuni și căderi de grindină. Zonele care vor fi afectate
Vremea se va înrăutăţi azi în jumătatea vestică a ţării. Sunt anunţate ploi torenţiale, vijelii, frecvente descărcări electrice şi căderi de grindină.
Zonele în care sunt așteptate ninsori de Crăciun
Vremea se înrăutățește: ploi, ninsori și temperaturi de până la -14 grade. Cum va fi în weekend
Avertizare meteo: ploi și ninsori, în toata țara. Zone din trei județe, vizate de un cod galben
Ninsori și ploi, în mai multe zone. Prognoza meteo pentru ultimele zile din luna noiembrie
Meteorologii anunță vreme caldă
Vremea se schimbă radical din weekend. Când vom avea temperaturi de 16°C
VIDEO: Cupolă de aer polar peste România. Cum va fi vremea
Vremea se schimbă radical
Ierni blânde cu temperaturi ridicate. Meteorologii anunță că nu vom avea zăpadă în toată țara, în perioada sărbătorilor
Astăzi, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a ţării. Acolo se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi, posibil, căderi de grindină. Cantităţile de apă acumulate vor trece, local, 25 de litri/mp şi izolat 40 de litri/mp, cu precădere în Banat, Crişana, precum şi în zonele montane şi deluroase învecinate. Arşiţa îşi va face simţită prezenţa în sud şi sud-est, unde termometrele vor mai indica 34 de grade Celsius.
Deosebit de cald va fi şi mâine în Capitală, cu maxime de 32..32 de grade Celsius la orele după-amiezii. Indicele temperatură-umezelă va puta atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, iar vântul va sufla cel mult moderat. Mâine şi miercuri, şansele pentru averse însoţite de fenomene electrice vor creşte şi în Bucureşti, în special după-orele prânzului. Totuşi, chiar dacă vremea frumoasă va reveni la mijlocul săptămâni, valorile termice nu vor mai sări de 30...31 de grade Celsius.
Norii vor strânge rândurile în zona de munte, dar ploile acompaniate de tunete, fulgere, vijelii şi, posibil, căderi de grindină vor fi mai frecvente după-amiaza şi seara, în special în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali. Pe suprafeţe mici se vor aduna peste 40 de litri de apă/mp şi va creşte riscul pentru viituri rapide.
Pe litoral, vremea va fi tot mai puţin prietenoasă cu turiştii. Astăzi şi marţi, vântul va rămâne alert şi va agita destul de mult marea, iar de miercuri vor creşte semnificativ şansele pentru averse însoţite de fenomene electrice. Totodată, în aceaste zile, valorile termice nu vor trece de 28..29 de grade Celsius.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News