Live

HARTĂ Noi avertizări meteo de furtuni. Județele afectate de cod portocaliu

Data publicării:
Avertizare meteo de furtuni. FOTO: Shutterstock

Meteorologii au emis noi avertizări de furtuni care vizează regiunile sud-estice, inclusiv Capitala. Este în vigoare un cod galben de instabilitate atmosferică, iar de la ora 13.00, patru județe intră sub cod portocaliu. Este afectat și litoralul.

Până la ora 20.00 va fi cod galben în cea mai mare parte a Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în Dobrogea.

Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, cu rafale de 50...60 km/h și pe arii restrânse grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30...40 l/mp.

De la ora 13.00 la ora 20.00, va fi cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în județele Ialomița, Călărași, Constanța și Tulcea.

Potrivit ANM, vor fi intensificări ale vântului, vijelii, cu viteze la rafală de 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat de peste 50...60 l/mp.

Cum va fi vremea în București

Meteorologii au emis și o prognoză specială pentru București.

Valorile termice vor fi mai scăzute față de zilele trecute, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade. Cerul va prezenta înnorări și, îndeosebi după-amiaza, vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze de 50...60 km/h, averse (10...15 l/mp), descărcări electrice și grindină, potrivit ANM.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Meteorolog: În zonele afectate de inundații e posibil să mai plouă, dar nu la aceeași intensitate. Când se încălzește vremea

Temperaturi în creștere și ploi mai puține. Prognoza meteo pentru perioada 16-29 septembrie

Cod portocaliu de ploi în Galați. Ce zone sunt vizate

Sunt așteptate ploi de 40 de litri pe metru pătrat în județul Vaslui. Ministrul Mediului: Ne face să fim în alertă

Partenerii noștri