Live

Furtuni și caniculă în același timp în România. În ce zone sunt anunțate ploi, grindină și vânt puternic. Temperaturile rămân sufocante

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri dimineață, o avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe din țară. În vigoare sunt și avertizări de caniculă, iar meteorologii anunță temperaturi de până la 42 de grade. 

Potrivit meteorologilor, până joi la ora 02:00, în zona de munte, în Banat, Crișana, Maramureș și jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. 

Sursă foto: ANM

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp, mai precizează meteorologii.

Avertizări de caniculă

În Banat, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Moldovei este în vigoare o avertizare cod portocaliu, valabilă astăzi.

Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Sursă foto: ANM

Iar în județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța este în vigoare o avertizare cod roșu, valabilă întreaga zi.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 38 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

 

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciclonul Boris în România: O furtună puternică a inundat străzi din Pitești și a doborât mai mulți copaci

Ce este ciclonul Boris și cum afectează România. „Sunt zone aflate deja în alertă meteorologică”

Vreme extremă în Italia. Ciclonul Boris s-a abătut cu ninsori asupra țării și face ravagii în zonele de munte

HARTĂ Cod portocaliu de ploi torenţiale în 9 judeţe și cod galben, în peste jumătate din ţară. Zonele afectate

Partenerii noștri