Live

Video Copaci căzuți pe mașini, case inundate, drumuri și trenuri blocate. Urmările furtunilor care au lovit 19 județe din România

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / George Călin

Peste jumătate din țară este sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică, iar furtunile au afectat deja mai multe zone din țară. Ploile vor rămâne în țara noastră pentru încă o zi. Vor aduce din nou cantități mari de apă și vijelii puternice.

ACTUALIZARE 22.38 Pompierii au intervenit marţi în 42 de localităţi din 19 judeţe pentru a îndepărta efectele furtunilor.

Urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul orar 07.00-21.00, s-au înregistrat efecte în 42 localităţi din 19 judeţe. Pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei afectate pentru evacuarea apei din 6 case, 16 curţi, 6 beciuri/subsoluri şi de pe 1 stradă”, a transmis, marţi seară, IGSU.

Din cauza vântului puternic, s-a intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie de la acoperişurile a 6 imobile, precum şi pentru degajarea a 45 copaci şi 2 stâlpi de electricitate prăbuşiţi. În urma acestor evenimente, 10 autoturisme au fost avariate.


De asemenea, între staţiile Izvorul Mureşului – Voşlăbeni s-a înregistrat lipsă de tensiune în lina de contact şi au staţionat trenurile 4509 şi 4511 în staţia Izvorul Oltului, precum şi trenurile 1646 şi 1645.

Între staţiile Văratec – Suceava, copacii au cazut pe firul de contact. Trenul 5572 a fost forţat să oprească. Drezina pantograf a fost îndrumată de către CNCF CFR SA pentru remedierea incidentului.

Totodată, între staţiile Văratec-Suceava ca urmare a înfundării unui podeţ, apa a trecut de ciuperca şinei, iar trenurile 1763 şi 1751 au staţionat în staţia Văratec. Au fost afectate si trenurile 5535 şi 5537.

Până la normalizarea traficului, trenurile întârziate pot genera întârzieri şi pentru alte trenuri aflate în circulaţie. Personalul de tren este instruit să ofere informaţii călătorilor despre legăturile existente pentru trenurile afectate, fiind în permanent contact cu pasagerii din tren şi comunică dispeceratului central necesităţi de asigurare a legăturilor pentru alte trenuri în staţiile de pe traseu”, a anunțat CFR.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mit sau realitate: Cum te poți proteja de fulgere pe munte şi ce să nu faci niciodată când se apropie furtuna 

Mai multe trenuri au fost blocate pe ruta București-Constanța. Întârzieri de sute de minute

Accident grav pe Podul Grand din București. Un motociclist a murit

Pedro Sanchez, la Bucureşti: Este momentul să înfruntăm extrema dreapta. Depinde de noi ca Europa să nu-şi trădeze principiile

Partenerii noștri