Live

Chiar dacă ne apropiem de mijlocul lunii martie, ninsorile nu se vor opri. Iarna revine, miercuri, în București

Data actualizării: Data publicării:
Meteorologii anunță lapoviță, ninsoare și vânt puternic. Foto: GettyImages

Chiar dacă ne apropiem de mijlocul lunii martie, ninsorile nu se vor opri. În  următoarele două săptămâni vor fi zile cu ger și lapoviță. În mare parte din țară vor fi precipitații mixte, iar vremea va deveni din nou rece.

Luni, vremea este frumoasă și în încălzire în special în jumătatea sudică. Temperaturile se vor situa între 4 și 14 grade iar cel mai cald va fi în Oltenia. În timpul zilei, cerul va fi senin însă noaptea vor fi precipitații în regiunile nordice in special ninsori în zona de munte.

În Capitală vremea este frumoasă luni și se va încălzi ușor. Maxima va urca până la 12 grade. În zilele următoare însă, vremea se va răci, iar miercuri vom avea un nou episod de iarnă. Vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.  

De joi vremea se îndreaptă, apare soarele, iar maxima va urca ușor până la 7 grade.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea în Banat

În Banat, până spre sfârșitul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice perioadei, cu maxime în medie de 6...10 grade, cu cele mai scăzute valori în data de 10 martie. În toată această perioadă, nopţile vor fi reci, cu temperaturi negative, în medie, de -3...-1 grad. Ulterior, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 12...15 grade și ale minimelor de 1...3 grade. Â

Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie.

Precipitaţiile, mai ales ploi, vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în perioada 9-11 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.

Vremea în Crișana

În Crișana, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu maxime în medie de 6...10 grade, cu cele mai mici valori în data de 10 martie. În acest interval, pe parcursul nopților vor fi temperaturi negative, în medie, de -5...-3 grade. Apoi, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 11...13 grade și ale minimelor de 1...3 grade.

Spre finalul celei de-a doua săptămâni vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic va fi în general apropiat de cel normal pentru a doua decadă a lunii martie.

Precipitaţiile, mai ales sub formă de ploaie vor fi pe arii restrânse şi slabe cantitativ în jurul datei de 11 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte semnificativ după data de 12 martie, mai importante cantitativ în intervalul 14-18 martie.

Vremea în Transilvania

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, până în jurul datei de 12 martie, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 4...8 grade, dar cele mai scăzute valori se vor înregistra în data de 10 martie.

Pe parcursul nopților, în acest interval, vor fi valori negative în toată regiunea, cu medii de -7...-4 grade. Apoi, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 8...11 grade și ale minimelor de -2...0 grade.

Spre finalul celei de-a doua săptămâni, deși vor fi variații termice de la o zi la alta, valorile se vor menține apropiate de cele normale pentru pentru această perioadă.

Vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, slabe cantitativ, spre sfârșitul primei săptămâni. Probabilitatea pentru precipitații mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 14 martie.

Vremea în Maramureș

În Maramureș, până spre sfârșitul primei săptămâni din interval, valorile termice maxime vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice perioadei, cu medii de 5...8 grade, cu cele mai mici valori în zilele de 9 și 10 martie. În același interval, pe parcursul nopților vor fi temperaturi negative, iar media minimelor va fi de -5...-3 grade.

Apoi, mai ales la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la medii ale maximelor de 9...11 grade și ale minimelor de 0...2 grade. Spre finalul celei de-a doua săptămâni vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic se va menține apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vor fi posibile precipitații mixte, slabe cantitativ, în jurul datei de 11 martie, dar probabilitatea pentru precipitații mai însemnate cantitativ va creşte semnificativ după data de 12 martie.

Vremea în Moldova

În Moldova, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general mai rece decât ar fi normal în această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime de 3...7 grade şi minime negative, de -6...-2 grade. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi treptat, deteminând valori termice diurne de 8...13 grade şi nocturne uşor pozitive.

Ulterior, după data de 17 martie, deşi vor fi variaţii de la o zi la alta, estimările indică o probabilitate mai mare pentru un regim termic uşor peste cel climatologic specific în a doua decadă a lunii martie.

Până la jumătatea lunii martie, regimul pluviometric va fi deficitar, cu precipitaţii slabe, predominant ninsoare, doar în jurul datei de 10 martie. În cea de-a doua săptămână a intervalului de referinţă, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată, în special în perioada 17-19 martie.

Vremea în Dobrogea

În Dobrogea, intervalul de referinţă va debuta cu un regim termic diurn în general apropiat de cel climatologic specific (maxime de 5...8 grade, în medie), dar cu temperaturi mult mai scăzute în ziua de 10 martie (la amiază 2...4 grade). În schimb nopţile vor fi reci, cu minime preponderent negative.

Creşterea de temperatură ce se va resimţi din 13 martie va determina o perioadă cu vreme mai caldă decât normal, valori diurne de 12...15 grade şi nocturne de 3...6 grade, mediat regional. Estimările pentru ultimele zile ale intervalului indică un regim în jurul celui obişnuit în a doua decadă a lunii martie, dar cu probabilitatea unor variaţii de temperatură relativ mari de la o zi la alta.

Regimul pluviometric va fi deficitar până la mijlocul lunii martie, doar în data de 10 martie fiind de aşteptat precipitaţii locale, predominant ploi. În cea de-a doua săptămână, probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată.

Vremea în Muntenia

În Muntenia, până în data de 12 martie, valorile termice diurne se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice, cu maxime în medie de 6...9 grade, iar ziua de 10 martie va fi mult mai rece decât normal. În toată această perioadă, nopţile vor fi relativ reci, cu temperaturi negative (-5...-1 grad, în medie). Ulterior vremea se va încălzi semnificativ, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12...15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi de 1...5 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie.

Precipitaţiile (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) vor fi pe arii extinse şi local moderate cantitativ în perioada 9-10 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va creşte din nou în intervalul 16 - 19 martie.

Vremea în Oltenia

În Oltenia, primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme în general apropiată de normalul acestei perioade, cu maxime în medie de 8...11 grade şi minime de -3...0 grade (ziua de 10 martie va fi însă mult mai rece decât normal, cu 2...5 grade la amiază, iar în dimineaţa de 12 martie se vor înregistra -6...-2 grade). Ulterior vremea se va încălzi, temperatura aerului va ajunge la valori maxime de 12...15 grade, iar minimele, mediat regional, vor fi de 1...4 grade. Spre sfârşitul intervalului de referinţă vor fi posibile variaţii termice de la o zi la alta, dar regimul termic este estimat a fi în general apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie.

Precipitaţiile (ploaie, lapoviţă şi ninsoare) vor fi pe arii extinse şi local moderate cantitativ în perioada 9-10 martie, iar probabilitatea pentru precipitații va fi din nou mai ridicată în intervalul 16-19 martie.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi rece la începutul perioadei, când media temperaturilor maxime va fi de -7...0 grade, iar nopţile vor fi geroase, în special la altitudini mai mari. Din data de 13 martie, vremea se va încălzi, valorile termice diurne urmând a fi de -1...6 grade, iar cele nocturne de -8...-2 grade.

Sfârşitul intervalului de referinţă poate aduce variaţii importante de temperatură de la o zi la la alta, dar estimările indică o probabilitate destul de mare pentru un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii martie. În perioadele 9-10 şi 12-13 martie va ninge în cea mai mare parte a zonei montane. Probabilitatea pentru precipitații temporare va fi relativ ridicată şi în cea de-a doua săptămână.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Italienii au rămas fără cuvinte când au aflat ce avere are Dan Șucu! Porecla pe care i-au dat-o patronului de la Genoa

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cea mai calduroasă zi de 17 decembrie din istorie a fost înregistrată la Calafat. Ce temperatură maximă s-a atins

Cod portocaliu de viscol în zone din 14 județe. Care sunt zonele vizate de cod galben de vânt puternic și polei HARTĂ

Cum va fi vremea până pe 13 ianuarie. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea de Crăciun în fiecare regiune a țării. Estimările meteorologilor pentru următoarele două săptămâni

Partenerii noștri