Mamaia de Nord vs Mamaia de Sud. Cât te costă o masă la restaurant
Mamaia de Nord nu seamănă prea mult cu Mamaia de Sud, când vine vorba de mâncare. Diferă și ofertele, și mai ales prețurile. Dacă în sud, găsiți meniuri pentru toate buzunarele, Nordul oferă meniuri exclusiviste și piperate la preț.
Proprietarii de cafenele și Fiscul se luptă în instanță pentru TVA la cafea și ceai
Copiii români de la țară, victimele sărăciei
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Să începem cu sudul stațiunii Mamaia, unde la mare căutare sunt autoservirile. Acest domn a cumpărat mâncare pentru trei persoane.
-O ciorbă de burtă, piure cu pulpă, bulete..
-Cât ați cheltuit?
-70 de lei..
-Pentru două persoane?
-Trei persoane.
În vitrinele localului sunt expuse toate preparatele pe care bucătarii le-au pregătit pentru turişti.
Paraschiva Popa, vânzătoare: Ciorbă de văcuță, de burtă, de perișoare, de pui, și pește, de legume și de fasole. La felul doi avem preparate calde, mâncăruri gătite, ardei umplut, tochitură, ostropel de pui, pulpă de vită, sărmăluțe, ciulamă, multe feluri de mâncare.
La această autoservire, felul întâi costă 8 lei, felul doi între 9 si 12 lei, iar un desert 4 lei. Așadar, pentru un meniu complet, o persoană trebuie să plătească, în medie, 22 de lei.
Mergem spre centrul stațiunii unde turiştii găsesc terase cu specific românesc. Meniul este unul obişnuit, dar patronii au adăugat şi unele specialități.
Cristian, ospătar: La restaurantul nostru se pot găsi specialităţi româneşti, precum t-bone-ul, care este din vită. Contine crustă de mușchi, și cotlet, se pot găsi și preparate românești precum tochitură, pomana porcului, tigaia picantă.
Pentru felul întâi am ales o ciorbă de văcuţă, care costă 11 lei, pentru felul doi un muşchi de vită în crustă de ierburi aromate, la 62 de lei, iar ca desert o tartă de mere cu îngheţată de vanilie, care costa 18 lei. Pentru această masă ar trebui să scot din buzunar aproximativ o sută de lei.
Ne continuăm drumul în Mamaia Nord, acolo unde cresc pretențiile şi, odată cu ele, prețurile.
Costel Iosif, bucătar şef: La noi, meniul conține de toate și pește, și carne albă, și carne de vită, și de miel, este un meniu complet.
Cei care ajung aici pot comanda caracatiţă marinată, calamar umplut sau creveţi, toate gătite în stil grecesc. Aici, pentru felul I, o persoană trebuie să plătească în jur de 25 de lei, pentru felul doi chiar şi 70 de lei, iar pentru desert 30 de lei. Per total, o masă la un restaurant cu specific mediteranean poate costa aproape 130 de lei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News