Mamaia de Nord vs Mamaia de Sud. Cât te costă o masă la restaurant
Mamaia de Nord nu seamănă prea mult cu Mamaia de Sud, când vine vorba de mâncare. Diferă și ofertele, și mai ales prețurile. Dacă în sud, găsiți meniuri pentru toate buzunarele, Nordul oferă meniuri exclusiviste și piperate la preț.
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Să începem cu sudul stațiunii Mamaia, unde la mare căutare sunt autoservirile. Acest domn a cumpărat mâncare pentru trei persoane.
-O ciorbă de burtă, piure cu pulpă, bulete..
-Cât ați cheltuit?
-70 de lei..
-Pentru două persoane?
-Trei persoane.
În vitrinele localului sunt expuse toate preparatele pe care bucătarii le-au pregătit pentru turişti.
Paraschiva Popa, vânzătoare: Ciorbă de văcuță, de burtă, de perișoare, de pui, și pește, de legume și de fasole. La felul doi avem preparate calde, mâncăruri gătite, ardei umplut, tochitură, ostropel de pui, pulpă de vită, sărmăluțe, ciulamă, multe feluri de mâncare.
La această autoservire, felul întâi costă 8 lei, felul doi între 9 si 12 lei, iar un desert 4 lei. Așadar, pentru un meniu complet, o persoană trebuie să plătească, în medie, 22 de lei.
Mergem spre centrul stațiunii unde turiştii găsesc terase cu specific românesc. Meniul este unul obişnuit, dar patronii au adăugat şi unele specialități.
Cristian, ospătar: La restaurantul nostru se pot găsi specialităţi româneşti, precum t-bone-ul, care este din vită. Contine crustă de mușchi, și cotlet, se pot găsi și preparate românești precum tochitură, pomana porcului, tigaia picantă.
Pentru felul întâi am ales o ciorbă de văcuţă, care costă 11 lei, pentru felul doi un muşchi de vită în crustă de ierburi aromate, la 62 de lei, iar ca desert o tartă de mere cu îngheţată de vanilie, care costa 18 lei. Pentru această masă ar trebui să scot din buzunar aproximativ o sută de lei.
Ne continuăm drumul în Mamaia Nord, acolo unde cresc pretențiile şi, odată cu ele, prețurile.
Costel Iosif, bucătar şef: La noi, meniul conține de toate și pește, și carne albă, și carne de vită, și de miel, este un meniu complet.
Cei care ajung aici pot comanda caracatiţă marinată, calamar umplut sau creveţi, toate gătite în stil grecesc. Aici, pentru felul I, o persoană trebuie să plătească în jur de 25 de lei, pentru felul doi chiar şi 70 de lei, iar pentru desert 30 de lei. Per total, o masă la un restaurant cu specific mediteranean poate costa aproape 130 de lei.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News