Live

Suedia a clasat dosarul penal care a dus la descalificarea reprezentantului Olandei la Eurovision

Data publicării:
Joost Klein, la repetiții. Foto/ Profimedia Images

Suedia a închis clasat dosarul privindu-l pe concurentul olandez la Eurovision Joost Klein, care a fost descalificat de la finala din 2024 de la Malmö după ce o membră a echipei de producție l-a acuzat de comportament "amenințător", a anunțat procuratura. Descalificarea olandezului a șocat opinia publică, fiind o premieră în istoria de 68 de ani a concursului, relatează The Guardian.

În vârstă de 26 de ani, Klein a fost considerat unul dintre favoriții la câștigarea ediției de anul acesta a Eurovision grație cântecului său excentric „Europapa”. Însă el a ajuns să fie interogat de poliția din Malmo, orașul care a găzduit Eurovision, după un incident care a avut loc în culise.

Cântărețului i s-a interzis să interpreteze piesa sa ”Europapa” cu câteva ore înainte de finala Eurovision din 11 mai, după ce o membră a echipei de producție a afirmat că acesta a făcut o mișcare amenințătoare la adresa ei după prestația sa din semifinală, cu două zile înainte.

Radiodifuzorul olandez responsabil pentru piesa lui Klein, Avrotros, a declarat la momentul respectiv că acesta a fost filmat imediat după ce a coborât de pe scenă, "împotriva unor acorduri clare" și împotriva indicațiilor sale repetate că nu dorește să fie filmat, și că descalificarea sa nu a fost, prin urmare, proporțională.

Luni, procuratura suedeză a declarat că a ajuns la concluzia că Klein a făcut "o mișcare care a lovit camera de filmat a femeii", dar că totuși cursul evenimentelor "a fost rapid și a fost perceput diferit de martorul incidentului".

"Astăzi am închis ancheta deoarece nu pot dovedi că actul a fost capabil să provoace un sentiment de teamă gravă sau că bărbatul a avut o astfel de intenție", a declarat procurorul principal Fredrik Jönsson.

Avrotros a declarat agenției de presă olandeze ANP că este în continuare "profund dezamăgită" de descalificarea lui Klein și că intenționează să aibă în curând o întâlnire cu Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) pentru a discuta această chestiune.

Managerul lui Klein a declarat pentru ANP: "Noi, ca echipă, suntem incredibil de fericiți și ușurați că această perioadă de incertitudine a luat sfârșit. În sfârșit, o putem spune cu voce tare: nu a existat niciodată un motiv pentru acest caz".

Elvețianul Nemo a câștigat concursul Eurovision, cu cântecul ”The Code”, devenind primul artist care se identifică ca non-binar care își revendică victoria.

 

 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sean „Diddy” Combs neagă acuzațiile pentru care a fost arestat. Avocat: „Spiritul său este bun. Este încrezător”

Cum arată sistemul revoluționar de transport care promite viteze de 700 km/h. Primul test a fost efectuat cu succes

Guvernul olandez anunță măsuri de limitare a migrației și un moratoriu asupra cererilor de azil

Piloții ucraineni au ajuns în România, unde se vor antrena pe avioanele F-16 trimise de Olanda în țara noastră

Partenerii noștri