Live

Regizorul James Cameron se alătură consiliului de administrație al unei companii AI, după ce în “Terminator” ne avertiza asupra Skynet

Data publicării:
Foto: Profimedia

Cineastul canadian James Cameron, omul din spatele filmului iconic „The Terminator” - în care o inteligență artificială distruge cea mai mare parte a omenirii - se alătură companiei de inteligență artificială Stability AI, anuntă Futurism.

Este o mișcare oarecum surprinzătoare, având în vedere că, pe parcursul mai multpr filme, Cameron a avertizat despre pericolele pe care le prezintă inteligența artificială pentru umanitate.

„Mi-am petrecut cariera căutând tehnologii emergente care să împingă limitele a ceea ce este posibil, toate în serviciul relatării unor povești incredibile”, a explicat Cameron într-o declarație. „Am fost în fruntea CGI în urmă cu peste trei decenii și de atunci am rămas la vârful de lance. Acum, intersecția dintre inteligența artificială generativă și crearea de imagini CGI este următorul val.”

Stability AI, creatorul modelelor Stable Diffusion text-to-image, a anunțat într-o postare adăugarea lui Cameron în consiliul de administrație. „James Cameron trăiește în viitor”, a spus CEO-ul Prem Akkaraju. „Misiunea Stability AI este de a transforma mass-media vizuală pentru următorul secol, oferind creatorilor un canal complet de IA pentru a-și aduce ideile la viață.”

Va fi interesant de văzut răspunsul sindicatului actorilor, care a protestat împotriva folosirii AI generative în filme și TV. Nu mai târziu de săptămâna trecută, California a adoptat două noi proiecte de lege care protejează actorii și interpreții împotriva IA, stabilind un precedent pentru legislația viitoare în domeniul tehnologiei. Așadar, acum că unul dintre regizorii cu cele mai mari încasări din toate timpurile și-a aruncat „greutatea” în spatele tehnologiei, dezbaterea ar putea fi realimentată.

Cameron are un palmares de depășire a limitelor atunci când vine vorba de realizarea de filme digitale, inclusiv seria „Avatar”, filme de succes care sunt în întregime generate pe computer.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

John Ashton, actorul din „Beverly Hills Cop”, a murit la 76 de ani

Tudor Giurgiu vrea să facă un documentar despre Nadia Comăneci și să îl lanseze la 50 de ani de la Olimpiada de la Montreal, în 2026

Cine pleacă ultimul, AI stinge lumina: Cum arată un ecosistem bazat pe inteligență artificială și beneficiile sale pentru utilizatori

Cum devine mai ușoară viața noastră de zi cu zi grație ultimelor inovații AI

Partenerii noștri