Live

Beyonce a explicat de ce a renunțat să mai facă videoclipuri. Top 5 piese cu care a făcut istorie

Data actualizării: Data publicării:
Beyoncé a dominat industria clipurilor muzicale ajungând la celebritatea atinsă de Madonna și Michael Jackson în anii 1980. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images * *UK Clients - Pictures Containing Children Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 565057832, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN UNITED STATES, Model Release: no, Pictured: Beyonce

De la clipul pentru hit-ul „Crazy In Love”, până în ziua în care a distrus o flotă de mașini cu o bâtă de baseball în „Hold Up”, Beyoncé a creat unele dintre cele mai memorabile videoclipuri muzicale pop. Apoi, dintr-o dată, s-a oprit. Ultimele ei două albume, Renaissance și Cowboy Carter, nu au avut videoclipuri, lăsând fanii perplecși.

Beyoncé a dominat industria clipurilor muzicale ajungând la celebritatea atinsă de Madonna și Michael Jackson în anii 1980, videoclipurile pentru albumul ei Lemonade acționând ca o celebrare a femeii de culoare și a puterii feminine, notează BBC.

Apoi, dintr-o dată, s-a oprit. Ultimele ei două albume, Renaissance și Cowboy Carter, au fost lipsite de imagini, lăsându-i pe fani perplecși.

Acum, Beyoncé și-a explicat decizia într-un interviu rar acordat revistei GQ, spunând că nu vrea ca videoclipurile ei să devină o „distragere a atenției de la calitatea vocii și a muzicii”.

„Muzica are nevoie de spațiu pentru a respira singură”

Am considerat că este important ca într-o perioadă în care totul este vizual, lumea să se poată concentra asupra vocii”, a spus vedeta.

Ea a explicat că înregistrările ei recente - care încearcă să contextualizeze contribuțiile adesea trecute cu vederea ale muzicienilor de culoare la genuri precum house, disco și country - trebuiau să rămână așa, fără imagini video.

Muzica este atât de bogată în istorie și instrumente. Este nevoie de luni de zile pentru a digera, a cerceta și a înțelege”, a spus ea. „Muzica are nevoie de spațiu pentru a respira singură”.

Ea a adăugat că, în special pentru Renaissance, experiența de concert live a fost mai importantă decât filmarea videoclipurilor muzicale.

Albumul, lansat în 2022, a fost scris în timpul pandemiei și a fost conceput ca „un loc de vis și de evadare într-o perioadă înfricoșătoare pentru lume”. Turneul următor și filmul despre turneu lansat în cinematografe anul trecut, a fost conceput ca un moment de catharsis pentru fanii ei.

În acest interviu, care îi promovează noul brand de whisky, este pentru prima dată când Beyoncé vorbește pe larg despre cariera ei ,de la un interviu comun cu sora ei Solange în 2017.

Artista a optat în schimb să scrie eseuri personale pentru publicații precum Vogue sau să se adreseze fanilor direct pe rețelele sociale.

Articolul GQ nu a dezvăluit prea multe despre viața privată a artistei, dar a fost unul dintre primele ei interviuri consistente dintr-un deceniu.

„Pentru liniștea mea nu există nicio sumă de bani”

Ea a dezvăluit că a renunțat la carne (cu excepția curcanului) în timpul verii și a abordat pe scurt amenințarea inteligenței artificiale, spunând că a auzit recent o piesă generată de inteligență artificială „care suna atât de mult ca mine, încât m-a speriat”.

Vedeta a vorbit și despre eforturile ei de a-și proteja familia de presă.

Un lucru la care am muncit extrem de mult este să mă asigur că copiii mei pot avea cât mai multă normalitate și intimitate posibil, asigurându-mă că viața mea personală nu este transformată într-un brand”, a spus artista.

Este foarte ușor pentru celebrități să ne transforme viața în artă de performanță. Am făcut un efort extrem de a rămâne fidelă limitelor mele și de a mă proteja pe mine și familia mea. Pentru liniștea mea nu există nicio sumă de bani”, a mai spus Beyoncé.

Articolul a fost publicat la o zi după ce s-a aflat că Beyoncé a fost respinsă de Country Music Awards. Albumul Cowboy Carter nu a reușit să obțină o singură nominalizare la cea mai prestigioasă ceremonie a acestui gen muzical.

Muzica ei a fost trecută cu vederea, în ciuda faptului că a devenit primul album al unei femei de culoare care a ajuns pe primul loc în topul albumelor country din SUA, iar cântecul Texas Hold 'Em a petrecut două săptămâni în fruntea topului single-urilor country.

Tatăl și fostul manager al cântăreței, Matthew Knowles, a criticat organizatorii premiilor, spunând că decizia de a trece cu vederea Cowboy Carter „vorbește de la sine”.

„Există mai mulți albi în America și, din păcate, nu votează pe baza abilităților și realizărilor, uneori este încă o chestie albă și neagră”, a spus acesta pentru TMZ.

Top 5 cele mai bune videoclipuri ale lui Beyoncé

1) Single Ladies (Put A Ring On It)

La fel ca Crazy In Love, se întoarce la o perioadă în care singurul obiectiv al lui Beyoncé era dominația pop și este o sărbătoare pentru ochiul privitorului.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Marele trădător al Ucrainei”, gest care a produs revoltă la Kiev: ”Ești un câine rus! Ține minte, părinții tăi locuiesc aici”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Muzică de Mozart necunoscută până acum, descoperită de cercetătorii din Leipzig. „Ganz kleine Nachtmusik” are 12 minute

Trupa britanică Iron Maiden anunță turneul mondial „Run For Your Lives”

Orchestra Filarmonicii din Israel, Zubin Mehta, Martha Argerich şi Lisa Batiashvili concertează la Bucureşti

Linkin Park a anunțat noua co-vocalistă. Ea este Emily Armstrong de la trupa rock Dead Sara

Partenerii noștri