Live

Doi bărbați sunt acuzați că ar fi furat o lucrare a artistului Banksy dintr-o galerie din Londra

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Doi bărbați au fost puși sub acuzare, după ce o operă de artă semnată de Banksy a fost furată dintr-o galerie din centrul Londrei, a anunțat Poliția, citată de BBC.

O anchetă a fost declanșată după a avut loc un jaf la o galerie de pe strada New Cavendish, duminică, în jurul orei 23:00. Lucrarea, numită „Fata cu balon”, a fost singurul obiect furat, care mai apoi a fost și recuperat.

Larry Fraser, în vârstă de 47 de ani, și James Love, 53 de ani, s-au prezentat joi la Tribunalul din Wimbledon, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției.

Procesul celor doi va începe pe 9 octombrie.

Tabloul „Fata cu balon” face parte dintr-o serie de lucrări create de artist. O versiune a fost parțial distrusă după ce a fost vândută în licitație cu 1 milion de lire sterline în 2018.

Luna trecută, Banksy a dezvăluit o serie de lucrări care reprezentau animale și care au fost răspândite prin Londra, inclusiv una la Grădina Zoologică.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Prădătorul de la Harrods”. Un reportaj BBC dezvăluie cum miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele

De ce au fost puse păpuși pe statuile din Londra. Campania care îi are în prim-plan pe tați

Grădina zoologică din Londra a înlăturat lucrarea lui Banksy pentru „siguranță”. O pictură murală, vandalizată săptămâna trecută

Cine este Banksy – tot ce știm despre misteriosul artist stradal și picturile care au apărut peste noapte pe străzile Londrei

Partenerii noștri