Live

În Marea Britanie, persoanele obeze șomere ar putea primi tratament pentru slăbit pentru a se reîntoarce la muncă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

În Marea Britanie, șomerilor li s-ar putea administra medicamente de slăbit pentru a se întoarce la muncă. Ministrul britanic al sănătății, Wes Streeting, a sugerat că medicamentele pentru pierderea în greutate ar putea fi administrate șomerilor cu obezitate, ca o modalitate de a-i aduce la muncă.

Alimentația nesănătoasă afectează viața oamenilor, reducându-le speranța de viață, a spus el. „Mărirea taliei noastre reprezintă, de asemenea, o povară semnificativă pentru serviciul nostru de sănătate”, a scris Streeting într-un articol de opinie pentru Telegraph, relatează Politico.

El a sugerat că injecțiile pentru pierderea în greutate - cum ar fi Wegovy de la Novo Nordisk și Mounjaro de la Lilly - ar putea „schimba viața” persoanelor care le folosesc și ar putea reduce cele 11 miliarde de lire sterline pe care serviciul național de sănătate al țării le cheltuiește în fiecare an pentru obezitate - care este chiar mai mult decât fumatul.

„Beneficiile pe termen lung ale acestor medicamente ar putea fi monumentale în abordarea noastră de combatere a obezității”, a scris el. Pentru mulți oameni, aceste injecții ar putea „să îi ajute să se întoarcă la muncă și să ușureze solicitările asupra sistemului nostru național de sănătate”.

Sugestia lui Streeting vine în aceeași zi în care guvernul britanic a anunțat o investiție de 279 de milioane de lire sterline din partea Lilly - cea mai mare companie farmaceutică din lume și principalul rival al producătorului Wegovy și Ozempic Novo Nordisk pe piața medicamentelor pentru obezitate.

Anul trecut, Observer a relatat că Novo Nordisk a făcut lobby pe lângă guvernul conservator de atunci, sugerând că ar putea face profilul persoanelor care solicită prestații de stat și să le administreze injecții pentru pierderea în greutate.

Dar această abordare ridică, de asemenea, probleme etice cu privire la faptul dacă anumitor persoane cu obezitate ar trebui să li se ofere tratament în detrimentul altora.

„Există unele considerații etice, financiare și de eficacitate serioase cu o astfel de abordare”, a declarat specialistul în obezitate Dolly van Tulleken, un cercetător invitat la unitatea de epidemiologie de la Universitatea din Cambridge. „Cum ar fi măsurarea oamenilor pe baza valorii lor economice potențiale, mai degrabă decât în primul rând pe baza nevoilor lor și a nevoilor lor de sănătate”, a declarat ea marți pentru BBC.

Van Tulleken a susținut că persoanele care sunt eligibile ar trebui să poată primi tratamentul, dar a avertizat că acesta trebuie să fie însoțit de măsuri care să faciliteze alegerea unor alimente sănătoase.

„Puteți trata oamenii cât doriți, dar dacă îi readucem în condițiile care i-au îmbolnăvit la început, este incredibil de important să oprim acest lucru - iar acest lucru ține în mare măsură de mediul nostru alimentar.”
O altă preocupare este amploarea tratamentului necesar. Pentru a se măsura impactul se propune realizarea unui studio. Însă, în timp ce studiul va înscrie 5 000 de persoane cu obezitate, mai mult de două treimi din populația adultă este supraponderală sau obeză.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Regele Charles și familia regală britanică „uită” să publice lista cu cadourile oficiale primite. Ce motive invocă Palatul Buckingham

Crimă șocantă în Anglia. O femeie și-a ucis părinții și a trăit cu cadavrele ani de zile după ce le-a ascuns în morminte improvizate

Soldatul care i-a cruțat viața lui Hitler în Primul Război Mondial. Cum o decizie de moment ar fi putut salva 70 de milioane de vieți

Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în vestul Ucrainei. „Ar fi un factor puternic de descurajare”

Partenerii noștri