Live

Cum putem să reducem riscul de a face cancer

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Avem un risc mai mic să facem cancer dacă mâncăm alimente organice. Este concluzia unui studiu realizat în Franţa.

 

Mâncarea organică este mai scumpă şi mai greu de găsit, dar ne poate scăpa de un cancer de sân sau de limfoame. În aceste cazuri, riscul scade cu până la 25 la sută. Dar aceste alimente pot avea un impact pozitiv, mai mic, ce-i drept, şi în cazul cancerelor de prostată sau colorectale.

Este concluzia unui studiu realizat pe 69.000 de francezi, care au fost monitorizaţi timp de cinci ani.

Specialiştii bănuiesc că totul se datorează expunerii reduse la pesticide, atât de comune în fructele şi legumele non-organice.

Studiul este privit cu scepticism de mulţi experţi internaţionali, care cred că rezultatele sunt influenţate şi de stilul de viaţă şi mediul în care trăiesc subiecţii.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce a aflat un bărbat după câteva analize de rutină

Tot mai multe cazuri de cancer intestinal depistate la tineri. Care sunt cauzele

Doi părinți din Australia au pretins că fiul lor are cancer pentru a primi donații. I-au ras sprâncenele și l-au pus în scaun cu rotile

Uleiurile de gătit ar putea provoca o creștere a cazurilor de cancer colorectal în rândul tinerilor, avertizează medicii

Partenerii noștri