Live

Cum putem să reducem riscul de a face cancer

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Avem un risc mai mic să facem cancer dacă mâncăm alimente organice. Este concluzia unui studiu realizat în Franţa.

 

Mâncarea organică este mai scumpă şi mai greu de găsit, dar ne poate scăpa de un cancer de sân sau de limfoame. În aceste cazuri, riscul scade cu până la 25 la sută. Dar aceste alimente pot avea un impact pozitiv, mai mic, ce-i drept, şi în cazul cancerelor de prostată sau colorectale.

Este concluzia unui studiu realizat pe 69.000 de francezi, care au fost monitorizaţi timp de cinci ani.

Specialiştii bănuiesc că totul se datorează expunerii reduse la pesticide, atât de comune în fructele şi legumele non-organice.

Studiul este privit cu scepticism de mulţi experţi internaţionali, care cred că rezultatele sunt influenţate şi de stilul de viaţă şi mediul în care trăiesc subiecţii.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți pe Digi24, în fiecare sâmbătă, de la 16:30, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Safta. Arhiva emisiunii, aici.

Puteți accesa, de asemenea, secțiunea specială Sci-Tech a site-ului digi24.ro.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii au reacționat ferm, după ce UEFA i-a spus ”NU” României în urma meciului cu Kosovo: ”Nici n-a stat pe gânduri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medicii explică de ce nu trebuie să stați pe toaletă mai mult de 10 minute

Numărul deceselor provocate de cancer la nivel mondial se va dubla până în 2050, potrivit unui studiu

Regina Camilla și-a anulat mai multe evenimente publice, din cauza unor probleme de sănătate. Ce a pățit

Ce a aflat un bărbat după câteva investigații de rutină

Partenerii noștri