Live

Video „Talentul special” al lui Marley. Motivul pentru care o pisică adoptată dintr-un adăpost a devenit felina anului în Marea Britanie

Data actualizării: Data publicării:
Marley a devenit pisica anului în Marea Britanie. Sursa: captură YouTube

Marley, o pisică alb cu negru în vârstă de 7 ani, a fost desemnată pisica anului în cadrul unei ceremonii în Marea Britanie, relatează The Guardian.

Pisica locuiește într-un adăpost pentru femei care au fost exploatate și traficate. El a câștigat premiul datorită „empatiei sale”.

Marley a avut mii de concurenți la râvnitul premiu Cats Protection, în semn de recunoaștere pentru bucuria pe care o oferă femeilor de la apostul Caritas Bakhita din Londra.

„Sunt foarte mândră că Marley a câștigat titlul de pisica anului. Este un exemplu minunat al puterii iubirii. Uneori, Marley pune o lăbuță pe picioarele beneficiarelor noastre, iar acesta este primul gest de bunătate pe care femeile l-au primit în ultimii ani. El are acest dar incredibil al empatiei și a ajutat multe, multe femei pe drumul lor spre recuperare”, a spus Karen Anstiss, șefa adăpostului.

Premiul va fi acordat de romanciera, prezentatoarea și iubitoarea de pisici Dawn O’Porter, care a spus că a învățat atât de multe lucruri despre viață și dragoste de la pisica ei, încât, atunci când aceasta a murit, a fost liofilizată.

Pisica lui O’Porter, siameza Lilu, stă acum pe un scaun în sufrageria de când a murit, în 2020.

Adăpostul Caritas Bakhita, care găzduiește 11 femei din 11 țări, l-a adoptat pe Marley în urmă cu patru ani dintr-un adăpost de animale, unde fusese dus pentru că era hărțuit de o altă pisică, în casa fostei sale familii.

„Cred că a suferit, așa că recunoaște trauma beneficiarelor noastre. La început stă foarte aproape, pentru a vedea cum răspund femeile. Apoi le pune ușor o lăbuță pe picior, anunțându-le că nu sunt singure”, spune Anstiss

„Am avut o beneficiară care era atât de traumatizată încât nu a vorbit cu noi, ci doar cu Marley, și pentru că a avut încredere în el, de-a lungul timpului am reușit să ne apropiem de ea,” adaugă șefa adăpostului.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Marele trădător al Ucrainei”, gest care a produs revoltă la Kiev: ”Ești un câine rus! Ține minte, părinții tăi locuiesc aici”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dispariție cu final fericit. O pisică pierdută de stăpâni a mers singură 1.300 de kilometri până s-a întors acasă

Ultrabogaţii din Marea Britanie ameninţă cu plecarea în masă, pentru că guvernul vrea să elimine o regulă veche de 200 de ani

Prințesa Kate și-a reluat activităţile oficiale, după şedinţele de chimioterapie. ”Sentiment reînnoit de apreciere a vieții”

„Surpriza” de care a avut parte un orădean după ce Poliția i-a restituit carnetul. Veste bună pentru șoferii cu permise schimbate în UK

Partenerii noștri