Live

Scandal la Bacalaureat, la Colegiul "Gheorghe Şincai" din București. Zeci de lucrări au fost anulate din cauza unui cuvânt

Data actualizării: Data publicării:
Scandal la Bacalaureat, după prima zi a probelor scrise. Foto: Getty Images

Este scandal la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" după prima zi a examenului de bacalaureat. Două profesoare au reclamat că zeci de lucrări au fost anulate dintr-un motiv absurd.

Mai multe lucrări au fost anulate din motive absurde, susțin unii dintre profesorii Colegiului Naţional "Gheorghe Şincai", citați de ziare.com.

Aceștia și elevii atrag atenția că, după o oră de la începerea probei de Limba Română, supraveghetorii au anulat zeci de lucrări.

"Pe la o oră și jumătate, directorul comisiei a intrat în sălile de evaluare, și la mine în sală, au fost mai multe colege de-ale mele. Când a trecut printre bănci – anulat, anulat, anulat fără nicio explicație. În urmă insistențelor li s-a spus că acestea au început rezolvarea de pe prima pagină a foii de rezolvare și asta nu era conform instructajului. Chestia asta nu ni s-a spus la începutul Bac-ului, că cică așa ar fi fost pe modelul de examen", a spus un elev.

"Aproape jumătate din clasa mea a avut anulată lucrarea după o ora și un sfert. A fost groaznic și sper să nu se repete", a adăugat altul.

Mai multe fete au povestit: "Ne-au scris pe tablă examenul de bacalaureat, dar nu ne-au spus pe ce rând să punem ''de''-ul și ne-au anulat toate foile de câteva ori după. La școală de proveniență ne-au zis să nu mai scriem nimic, ne-au luat și foile alea. Ne-au dat foile la 9.10 și noi trebuia să începem la 9 și nu ne-au prelungit timpul."

Cauza ar fi fost banală, susțin două profesoare: un cuvânt scris puțin mai jos decât ar fi trebuit. elevii ale căror lucrări au fost anulate nu au primit timp suplimentar ca să le refacă. Ministerul Educației a confirmat incidentul și a transmis că va investiga cazul. 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cine e omul ăsta? Dați-mi soțul înapoi”. David și Victoria Beckham au reacționat, după ce a fost anunțată ”ruptura anului 2024”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Începe Bacalaureatul, sesiunea de toamnă. Lucrările vor fi evaluate digital

Elevii de 10 la examenele naționale din acest an ar urma să fie premiați. Sumele propuse de Ministerul Educației se ridică la 5.000 lei

Dezastrul din universitar care urmează după Bacalaureat

Peste 51.000 de note au fost modificate după contestațiile depuse la Bacalaureat 2023

Partenerii noștri