Live

OSCAR 2018. Peliculele care concurează pentru titlul de „Cel mai bun film într-o limbă străină”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Premiile Oscar se decernează încă din anul 1929, dar până în anul 1947 nu a existat o categorie a filmelor vorbite într-o limbă străină. Dintre cele 68 de premii decernate de atunci, 57 au mers către filme europene, iar Italia ocupă prima poziție, cu 14 Oscaruri. Spre deosebire de celelalte categorii, premiul la secțiunea cel mai bun film într-o limbă străină se acordă nu unei persoane anume, ci țării care l-a înscris.

Cele cinci filme nominalizate anul acesta la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină” vin din Chile, Liban, Rusia, Ungaria și Suedia.

1. „O femeie fantastică” vorbește direct și impresionant despre situația minorităţii transexualilor din Chile. Marina este o chelneriță și cântăreaţă aspirantă, îndrăgostită de Orlando, un bărbat cu 20 de ani mai în vârstă. Când Orlando moare pe neașteptate Marina trebuie să înfrunte nemulțumirile și suspiciunile familiei pentru care identitatea ei sexuală reprezintă un păcat și o perversiune dezgustătoare.
„O femeie fantastică” a câștigat Ursul de Argint la Berlinală în 2017, iar despre regizorul Sebastian Lelio se spune că încearcă să „atace” supremația lui Pedro Almodovar în cinematografia latină, atât prin stil, cât și prin temele nonconformiste alese.

Despre ce șanse are fiecare dintre aceste filme a vorbit la emisiunea „Ca-n filme” Mihai Chirilov, director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania. Urmăriți discuția în materialele video de mai jos: 

(prima parte a discuției cu Mihai Chirilov)

(partea a doua a discuției cu Mihai Chirilov)

Emisiunea „Ca-n filme” este difuzată în fiecare duminică la Digi24 de la ora16:30. Arhiva emisiunii, aici.

Toate știrile despre premiile Academiei Americane de Film le găsiți în secțiunea specială a site-ului Digi24.ro, Goana după aur.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Motivul pentru care Gary Oldman a fost la un pas să refuze rolul care i-a adus Oscarul

De ce a avut gala Oscar de anul acesta cea mai slabă audienţă din istoria evenimentului

Moment neobișnuit la Oscar 2018. Jennifer Lawrence a sărit peste scaune în căutarea locului

Premiile OSCAR® 2018. The Shape of Water, cel mai bun film al anului. Cine sunt marii câștigători ai serii

Partenerii noștri