Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
1957 - MOMENTUL SPUTNIK
URSS punea pe orbită primul satelit artificial, Sputnik. Era o sferă de metal de 83 kg cu patru antene. În interior era două transmițătoare care dădeau 3 bipuri pe secundă.
Sputnik a impresionat și a șocat în egală măsură. A fost începutul cursei spațiale. SUA și Vestul au realizat că erau în urma URSS și au băgat sume uriașe de bani în rachete.
O lună mai târziu, URSS trimitea în spațiu, cu Sputnik 2, pe Laika, prima ființă pe orbită. Totuși, SUA câștigă cursa spațială, prin punerea primului om pe Lună, în 1969.
1958 - ÎN ZBOR PESTE ATLANTIC
Acum 66 de ani au început primele zboruri comerciale peste Atlantic cu avioane cu reacție. O aeronavă Comet 4 a unei companii britanice a decolat de la Londra la 9:55.
Zborul până la New York a durat 10 ore și 20 de minute. În aceeași zi, tot un avion Comet 4 al aceleași companii, a zburat de la New York la Londra în 6 ore și 12 minute.
A fost începutul unei noi epoci pentru zborurile de pasageri. Trecerea Atlanticului a devenit rutină. Ruta New York - Londra e una dintre cele mai importante din lume.
2006 - WIKILEAKS SE DEZVĂLUIE
Julian Assange și câțiva colaboratori înregistrau pagina "Wikileaks.org". Era o cale prin care documentele secrete obținute de Wikileaks să ajungă mai repede la presă.
În 2010, Wikileaks dă lovitura. Publică documente secrete legate de războaiele din Irak și Afganistan, dar și scrisori diplomatice. Izbucnește un uriaș scandal global.
Sursa documentelor a fost Chelsea Manning, analist în cadrul Armatei SUA. Manning a fost condamnată în SUA. Assange e în arest și așteaptă extrădarea din UK în SUA.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News