Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 februarie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
2004 - NAȘTEREA FACEBOOK
Acum 20 de ani, Mark Zuckerberg și alți 4 colegi au lansat The Facebook, dintr-un cămin al Universității Harvard. Era o platformă care să ajute studenții să socializeze.
Într-o lună, mai bine de jumătate dintre studenții de la Harvard s-au înregistrat pe The Facebook. O lună mai târziu, rețeaua s-a deschis și altor universități din SUA.
În prezent, Facebook este disponibilă în 112 limbi diferite. 2 miliarde de oameni folosesc zilnic această rețea. Mark Zuckerberg este și în prezent șeful companiei.
1945 - CONFERINȚA CARE A DECIS SOARTA EUROPEI
Winston Churchill, Franklin Roosevelt și Iosif Stalin s-au întâlnit la Ialta, în Crimeea, și au discutat despre viitorul Europei după înfrângerea finală a Germaniei naziste.
A fost a doua întâlnire a celor trei mari lideri aliați. La Ialta s-a decis divizarea și denazificarea Germaniei. URSS a promis că va organiza alegeri libere în Europa de Est.
După Ialta, ministrul de Externe sovietic, Molotov, a spuscă înțelegerea ar putea strica planurile Moscovei. Stalin i-a răspuns: "Nu-i problemă. Vom face cum vrem noi".
1967 - PRIMA AUTOSTRADĂ ROMÂNEASCĂ
Acum 56 de ani, a început construcția primei autostrăzi din România. Șoseaua de mare viteză, lungă de 96 km, era proiectată să lege orașele București și Pitești.
Proiectul a fost făcut de ingineri și specialiști români. Construcția a durat până în 1972. Viteza maximă permisă era de 140 km/h, adică viteza maximă a Dacia 1300.
Tronsonul dintre București și Pitești este astăzi parte a autostrăzii A1, care leagă Capitala de granița cu Ungaria. Dar din A1 încă lipsește bucata dintre Pitești și Sibiu.
Editor : B.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News